Kepez'de bir yılda 400 kişi evde sağlık hizmeti aldı

Antalya Kepez Belediyesi'nin geçen yıl başlattığı ?evde sağlık hizmeti' projesi kapsamında yaklaşık 400 vatandaş, sağlık ve bakım hizmeti aldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Ağustos 2012 12:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konuyla ilgili Kepez Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre geçen yıl haziran ayında başlayan proje kapsamında, bugüne kadar sağlık sorunları nedeniyle evinden çıkamayan, bakacak kimsesi olmayan yaklaşık 400 yaşlıya tedavi ve bakım hizmeti verildi. Sözkonusu hizmetten yararlananlardan biri de trafik kazası sonucu yaralanan 90 yaşındaki Zeynep Ertem oldu. Projede görev yapan sağlık çalışanları, Habibler Mahallesi'ndeki evinde Erdem'i ziyaret ederek, tedavisini yaptı. Sağlık İşleri Müdürlüğü'nün organize ettiği projede, doktor, acil tıp teknisyeni, hastabakıcı, hemşire, sosyal hizmet uzmanı, fizyoterapist, diyetisyen ve psikologdan oluşan 36 kişilik sağlık ekibi ve 1 acil müdahale ambulansı,1 hasta nakil ambulansı ve 2 sosyal destek aracı görev yapıyor.

Hekim, hemşire, sosyal hizmet uzmanı, psikolog, fizyoterapist ve diyetisyenler tarafından, yaşlılara, ücretsiz olarak muayene, kişisel bakım, fizyoterapi, psikoterapi, diyet, acil yardım ve hasta nakil ambulans hizmetleri sunuluyor. Gelen çağrılara hızlı bir şekilde ulaşmak amacıyla Kepez Belediyesi ve Dokuma bölgesinde sağlık ekibinin bulunduğu iki ambulans 24 saat nöbet bekliyor. Allah razı olsun duasını alabilmek amacıyla bu projeyi başlattıklarının belirten Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, "Yaşlılarına hürmet etmesini bilmeyen bir millet, yarınlara ve geleceğe emin adımlarla yürüyemez. Büyüklerine hürmette kusur edenler, yarın çok daha kötü akıbetlerle kendilerinin karşılaşacağını bilmeli." diye konuştu.

Hizmetten yararlanmak isteyen vatandaşlar, www.kepezdeevinizdesaglik .com adresinden bilgi alabiliyor ve 316 07 08 numaralı telefondan başvuru yapabiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber