Yenimahalle'de bayram temizliği başladı

Ankara'da Yenimahalle Belediyesi'nin temizlik ekipleri yaklaşan Ramazan Bayramı nedeniyle çalışmalarına hız verdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Ağustos 2012 13:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara'nın yüzde 37'lik imarlı alanını kapsaması nedeniyle geniş bir yüzölçümüne sahip olan Yenimahalle'yi bayrama hazırlamak amacıyla 5 ayrı ekip kuran belediye, kamu kurumlarının çevrelerini, camileri ve mezarlıkları temizletiyor.

Yangın ihtimali ve kent estetiği açısından çirkin görüntüleri ortadan kaldırmak amacıyla yabani ve kurumuş otları temizleyen ekipler, sağlık ocakları, muhtarlıklar ve okullar olmak üzere tüm kamu kurumlarının çevrelerini de temizliyor. Ramazan Bayramı öncesi mezarlıkları da bakıma alan belediye, mezarlıkların çevresini ve üzerinde bulunan otları, özel temizleme makineleri ile temizliyor.

Temizlik çalışmalarını yakından takip eden Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, ?Bir ay boyunca sürecek olan temizlik çalışması ile mezarlıklarımız yabani otlardan temizleniyor. Vatandaşlarımızın mezarlık ziyaretlerini daha rahat ve temiz bir ortamda gerçekleştirilmesi için titiz davranıyoruz. Mezarlıklarımızı kötü ve bakımsız görüntüsünden arındırarak temiz bir çehreye kavuşturuyoruz.? dedi.

Yenimahalle Belediyesi, mahalle statüsünde olan köylere yönelik hizmetlerine de devam ediyor. Köy yollarını elden geçiren ve köy konaklarını revize eden belediye mezarlıklarda da periyodik bakımlar yapıyor. Köy meydanlarının yeşil alanlarını yenileyen belediye ekipleri, yabani ot temizliğine de sürdürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber