Alkollüyken kaza yapan sürücüden ilginç savunma: Kazaya alkolün etkisi yok

Eskişehir'de alkollü araç kullanırken evlerinin yanındaki boş arsada ip atlayan 2 küçük kız çocuğuna otomobiliyle çarparak birisinin ölümüne, diğerinin yaralanmasına neden olan Olgun B.'nin yargılanmasına başlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Ağustos 2012 15:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkan tutuklu sanık Olgun B., alkol aldıktan sonra aracı kullandığını kabul etti, ancak alkolün kaza yapmasına bir etkisinin olmadığını savundu. Sanık Olgun B., ?Olay öncesi arkadaşımla alkol aldım. Sonra bir iş için araca binerek karakola gittim. Dönüşte çocuklar önüme çıktı, kaza oldu. Kazada alkolün etkisi yoktur. Alkolün etkisi olsaydı, kaza sonrası çocuğu alıp nasıl hastaneye götürürdüm.? diyerek kendini savundu.

Eskişehir'in Merkez Tepebaşı ilçesi Zincirlikuyu Mahallesi Aktürk Sokak'ta 22 Nisan 2012'de meydana gelen kazada, Olgun B.'nin (29) kullandığı 26 TN 628 plakalı seyir halindeki otomobil, direksiyon hâkimiyetini yitirdi. Yoldan çıkan otomobil, evlerinin yanındaki boş arsada ip atlayan Bircan Toksöz (9) ile arkadaşı Kevser Atik'e (9) çarptı. Ağır yaralanan Küçük Toksöz, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Yaralanan Kevser Atik ise hastanede tedavi altına alındı. Kaza sonrasında gözaltına alınan sürücü Olgun B.'nin 125 promil alkollü olduğu belirlendi.

Çıkarıldığı mahkemece tutuklanan şüpheli Olgun B. hakkında Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Taksirle adam öldürmek ve yaralamaya neden olmak suçundan ilk kez hakim karşısına çıkan sanık Olgun B., alkol aldıktan sonra direksiyon başına geçtiğini, ancak kazaya alkolün etkisinin neden olmadığını ileri sürerek, yaşananlardan dolayı çok üzgün olduğunu söyledi. Olay günü iş yerinden çıktıktan sonra arkadaşıyla bulup alkol almaya karar verdiklerini belirten Olgun B., şöyle konuştu: ?Arkadaşım M.Ç.'ye ait araçla Zincirlikuyu Mahallesi'ne giderek burada alkol aldık. Ben 3 tane bira içtim. Bu esnada babam bir olayın tanığı olarak çağrıldığı için karakola gittim. Sonra alkol aldığımız yere dönerken 60-70 kilometre hızla mahallede ilerlerken önümdeki araç aniden fren yaptı. Aracı durdurmak istedim. Durmayınca sağ şeride geçtim. Çocuklar yolun kenarındaydı. Bir anda önüme çıktılar.? Çarpmamak için direksiyonu kırdığını fakat engel olamadığını aktaran Olgun B., durduktan sonra bir arbede yaşandığını, bu arbededen kurtularak yaralı çocuğu alıp hastaneye götürdüğünü belirtti. Sanık, ?Kazada alkolün etkisi yoktur. Eğer olsaydı kazada yaralanan çocuğu hastaneye alıp nasıl götürürdüm? Keşke çocuk ölmeseydi. Olaydan dolayı üzgünüm ve pişmanım.? dedi. Sanığın yaşadıklarını anlatırken bir ara ağlaması dikkat çekti.

Olaydan ağır yaralı olarak kurtulan ve arkadaşını kaybeden Kevser Atik ise ?Olay günü evimizin yanında ip atlıyorduk. Araba yoldan gelerek bize çarptı. Biz yolda oyun oynamıyorduk.? diye konuştu.

Duruşmada söz alan mağdur avukatı ise kazanın cinayete eşdeğer olduğunu vurguladı ve sanığın cezalandırılmasını istedi. Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı ileriki bir tarihe erteledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber