Milletvekili Dudu: Suriye'deki olaylar en çok Hatay ekonomisini etkiledi

CHP Hatay Milletvekili Mevlüd Dudu, Suriye'de yaşanan olayların Hatay'ı ekonomik ve sosyal yönden olumsuz etkilediğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Ağustos 2012 16:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milletvekili Mevlüd Dudu, İskenderun İlçe Başkanı Süleyman Uyar ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte İskenderun Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti

Milletvekili Dudu burada yaptığı açıklamada, sınıra en yakın Hatay'ın Suriye'deki olaylardan en fazla etkilenen bölge olduğunu kaydetti. Özellikle Cilvegözü Sınır Kapısı'nın bulunduğu Reyhanlı ilçesinde esnafın kan ağladığını dile getiren Dudu, ?Reyhanlı'ya gittim dükkanların yarısı kapalıydı, açık olanlarda da 9 yaşlarında çocuklar oturuyordu. İş yeri sahipler yok. İnsanlarımız mağdur. Bu iş nereye varacak merak ediyoruz.? dedi.

Türkiye'nin Suriye ile olan resmi ticaretinin yıllık 2.5 milyar dolar olduğunu aktaran Milletvekili Dudu, ?Bunun iki katı gayri resmi ticaretimiz var. Bu da 8 milyar dolar yapar. Maliye bakanı bir hafta önce çıktı bir açıklama yaptı. Suriye krizinin Türkiye'ye faturası 150 milyon dolardır dedi. Açık ve net söylüyorum bu açıklama halkla alay etmektir, ciddiyetsizliktir, yalandır. Çünkü sadece Suriye ile olan aylık ihracatımızda 150 milyon dolarlık bir düşüş var.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber