Başkent'teki Kayserililer, iftarda bir araya geldi

Ankara'daki Kayserili bürokrat, akademisyen ve işadamlarının kurduğu Kayseri Düşünce ve Atılım Derneği (KAYSERİDER), düzenlediği iftarda Başkent'te yaşayan Kayserilileri bir araya getirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Ağustos 2012 09:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Vilayetler Evi'nde düzenlenen iftara Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, AK Parti Kayseri Milletvekili Pelin Gündeş Bakır, MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Metin Kilci, Rekabet Kurumu Başkanı Prof. Dr. Nurettin Kaldırımcı ile çok sayıda Kayserili katıldı.

İftarda hemşehrilerine seslenen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Kayseri Düşünce ve Atılım Derneği'nin başarılı çalışmalara imza attığına dikkat çekerek, dernek yönetiminin görevini son derece aktif ve dinamik bir şekilde yerine getirdiğini ifade etti. Dünyanın büyüdüğünü ancak Türkiye'nin daha da hızlı büyüdüğüne vurgu yapan Bakan Yıldız, Kayseri'nin de Avrupa kentlerini kıskandıracak derecede hızla büyümeye devam ettiğini kaydetti. Kayseri'de doğan, büyüyen herkesin kente karşı sorumluluğu bulunduğunu, bu sorumluluğu bulundukları görev çerçevesinde yerine getirmesinin önemli olduğunu belirten Yıldız, "Bugün burada toplanmamızın bir sebebi de bu sorumluluk bilinci. Samimiyet ve içtenlikle bu doğrultuda çalışmalarımızı yürüteceğiz." diye konuştu.

KAYSERİDER Başkanı Aydın Haskebabçı ise derneklerinin yaklaşık iki yıl önce Ankara'da yaşayan akademisyen, bürokrat ve işadamları tarafından kurulduğuna dikkat çekerek, dernek çatısı altında kısa sürede çok sayıda faaliyette bulunduklarını bildirdi. Dernek olarak bu tür toplantılarla Kayserili hemşehrileri arasındaki dayanışma duygusunu artırmayı hedeflediklerini söyleyen Haskebabçı, "Kayserider Söyleşileri adı altında çeşitli programlar düzenledik. Bu toplantılarda danışma kurulu üyesi tecrübeli bürokratlar tecrübelerini genç arkadaşlar ile paylaştı. Projelerimiz arasında Erciyes Buluşmaları marka ismiyle Erciyes Arama Konferansları önemli yer tutuyor. Ankara'dan yüze yakın katılımcı ile beraber Kayseri'de düzenlediğimiz bu toplantılarda 2023 Türkiye ufkunda Kayseri turizmini tartıştık. Erciyes Buluşmaları kapsamında gelecek yıl akademisyenlerle beraber Kayseri sanayisinin geleceğini ele alacağız. Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkez Projesi, kayak ve gondol keyfiyle dikkat çeken Erciyes'i ülkemizin Davos'u haline getirmeyi hedefliyoruz." diye konuştu. Haskebabçı, dernek olarak Kayseri'ye geziler düzenleyeceklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından Kayserider Başkanı Haskebabçı derneğin faaliyetlerine verdiği destekten dolayı Bakan Yıldız'a plaket takdim etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber