Ot sıkıntısı yaşayan vatandaş, diken toplamak için hayatını tehlikeye atıyor

Muş'un Varto ilçesinde havyacılıkla geçimini sağlayan köylüler bu yılın kurak geçmesinden dolayı ot sıkıntısı yaşayınca Muş - Varto karayolunun kenarında bulunan diken ve otları toplayarak, seyir halinde ki araçlara aldırış etmeden patos makinesinde saman haine getiriyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Ağustos 2012 09:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Son yılların en çetin kışının geçtiği Muş'ta ot bulamayan köylüler karayolu kenarında bulunan dikenleri toplamaya başladı. Köylülerden Nazım Bingöl bu yıl kuraklık olduğundan dolayı ot sıkıntısı yaşandığını belirterek, ot olmadığı için karayolunun kenarında bulunan diken ve otları akan trafikte hayatımızı hiçe sayarak topluyoruz. Biz burada tehlike saçtığımızı biliyoruz ama saman fiyatının pahalı oluşundan dolayı hayatımızı hiçe sayarak mecburen bu riski göze aldık. Muş'ta ot olmamasından dolayı Diyarbakır ve Şanlıurfa'dan gelen ekin sapı olan kalitesiz samanın tonu 700 lira, ot samanının tonu ise 1000 lira civarındadır. Fiyatların bu denli artmasının nedeni ise zengin tüccarların piyasadaki samanları satın alarak fiyatlarını yükselttiler, bizler köylüler olarak Tarım bakanlığından bu olaya bir el atmasını istiyoruz." dedi.

"ZENGİNLER, PARALARINI SAMANA YATIRDI"

Remzi Maral adlı köylü ise "Biz burada kışın hayvanlarımız aç kalmasın diye hayatlarımızı tehlikeye atarak dikenleri topluyoruz. Zenginler piyasadaki samanları alarak stok yapmışlar. Samanın tonu 800 lira ile 1000 lira arasında değişiyor. Hayvanımız aç ne yapalım bu dikeni de toplamasak hayvanlarımız kışın ölecek." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber