Çağlayancerit, SODES projeleri ile ihya olacak

Kahramanmaraş'ın Çağlayancerit ilçesinde kaymakamlık ve sivil toplum örgütlerinin hazırladığı SODES projelerinden 7'si kabul edildi. İlçe genelinde öğrencilere yönelik projelerle sınavlardaki başarının artırılması hedefleniyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Ağustos 2012 11:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çağlayancerit Kaymakamı Olgun Öner kabul edilen projelerin Çağlayancerit'e rahat bir nefes aldıracağını ifade etti. Kabul edilen projelerin ilçe adına bir referans olacağını vurgulayan Kaymakam Öner, "TR63 bölgesinde ilk kez 2011 yılında pilot uygulama olarak yürütülen SODES programı kapsamında ilçeden 29 adet proje sunulmuş, bunlardan 7'si kabul edilmiştir." dedi.

Kabul edilen projelerle kültür sanat, spor, eğitim alanlarında sosyal imkânları olmayan köylerdeki çocuklar, gençler ve kadınların istifade etmelerini amaçladıklarını belirten Öner, "Projeden istifade eden gençler toplumsal yaşamın daha sağlıklı bir şekilde işlemesine katkı sağlayacaktır. Özellikle hedef kitlemiz sosyal imkânlara erişimde sıkıntı yaşayan çocuklar, gençler, kadınlar, işsizler, yoksul birey ve gruplardır. İlçemizdeki 26 bin 850 kişi bu projelerden doğrudan ya da dolaylı olarak faydalanacaktır. Toplam hibe tutarı 676 bin TL olup, ilçe genelinde en yüksek hibe alarak ilçemize ciddi anlamda bir kaynak aktarılmıştır. Yakında sözleşme imzalanarak faaliyetlere başlanacaktır." açıklamasında bulundu.

Kaymakam Olgun Öner ilçenin ihtiyaçları doğrultusunda hazırlanan projelerin ilçedeki değişimi daha da hızlandıracağını, gelişimi ve tanıtımı adına çok önemli faydaları olacağını belirti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber