Vali Harput: Tekerlekli sandalye için kapak kampanyasına destek verin

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Kent Konseyi Engelliler Meclisi tarafından düzenlenen tekerlekli sandalye kampanyasına destek verilmesi gerektiğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Ağustos 2012 12:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kent Konseyi Engelliler Meclisi, ?Temaşa-i Ramazan' eğlenceleri kapsamında açtığı stantla ?Altın Kapak Sandalye' projesini her kesime duyuruyor. Merinos Parkı'na gelen vatandaşlar, yanlarındaki kapakları standa bırakarak projeye olan desteklerini sürdürüyor. Vali Şahabettin Harput da Kent Konseyi Engelliler Meclisi standını ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Vali Yardımcısı Mustafa Güney, Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, İl Özürlüler Kurulu Koordinatörü Sadık Zeybek ile Bursa Kent Konseyi yürütme kurulu üyelerinin de bulunduğu ziyarette proje hakkında bilgi veren Kent Konseyi Başkanı Semih Pala, Engelliler Meclisi'nin Türkiye'ye örnek olan bir çalışma yaptığını söyledi.

İKİ MİLYON KAPAKLA BİR SANDALYE ALINIYOR

Proje kapsamında 40 akülü sandalye aracını ihtiyaç sahiplerine dağıttıklarını belirten Pala, ?Yaklaşık 2 milyon kapakla bir adet akülü sandalye alınabiliyor. Projeyle hedefimiz 100 adet akülü sandalye alarak engelli kardeşlerimize teslim etmektir. Kampanya son derece başarılı bir şekilde yürütülüyor. Halkımız da projeye sahip çıktı. Öğrenciler, taksiciler, muhtarlar ve her kesimden bizlere kapaklar ulaştırılıyor. Gerek biz araçlarımızla kapakları alıyoruz, gerekse vatandaşlarımız Bursa Kent Konseyi ofislerine getiriyor. Valilik, Büyükşehir Belediyesi ve diğer belediyeler de akülü araç alarak dağıtıyor ancak bu proje yardımlaşma duygusunu harekete geçiriyor. Devam eden projeye, halkımızın destek olmasını bekliyoruz.? dedi.

"DESTEK VERİLMELİ"

Vali Şahabettin Harput, Kent Konseyi Engelliler Meclisi tarafından koordine edilen ?Altın Kapak Sandalye' projesini çok anlamlı bulduğunu belirtti. Kent Konseyi'nin ve Engelliler Meclisi'nin çok saygın bir yeri olduğunu ifade eden Harput, projenin hem doğaya, hem de engelli bireylere katkı sağlayacağını dile getirdi. Tüm Bursa halkının projeye destek olmasını isteyen Harput, projenin daha geniş kitlelere ulaşması ve duyurulması için gerekli desteği vereceğini belirtti.

Bursa Kent Konseyi Kent Güvenliği Çalışma Grubu ve Bursa Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Merkezi işbirliğiyle açılan standı da ziyaret ederek çalışmalarla ilgili bilgi alan Vali Harput, Merinos Parkı'ndaki çocuklara süt dağıttı. Harput, çocuk haklarıyla ilgili karikatür sergisini de gezdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber