Öğretmenlere 400 YTL'lik ödenek sendikaları kızdırdı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Ağustos 2005 11:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı'nın öğretmenlere bu sene "Eğitim-Öğretim Hazırlık Ödeneği" olarak 400 YTL vermeyi kararlaştırması, eğitim camiası kızdırdı.

2005 Mali Yılı Bütçe Kanunu'na göre, öğretmenlerin yeni eğitim-öğretim yılında alacakları 400 YTL'lik hazırlık ödeneği konusunda Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı, "Öncelikle bu para çok az" dedi. Avcı, konuya ilişkin olarak "Öğretmenlerimizin durumunu bilerek yılda bir kez hazırlık ödeneği adı altında verilen para, hiçbir sorunun çözümüne yardımcı olamaz. Biz yıllardır söylediğimizi yineliyoruz, bu ülkenin kaderine yön verecek beyinleri yetiştiren öğretmenlerimizin ekonomik sorunları, kalıcı çözüme ulaştırılmalı. 700 YTL maaş reva görülen öğretmenlerimiz, yaptıkları işin karşılığını alabilmeliler. Yani, öğretmenlerimizin hakkını verin" diye seslendi ve Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ile hükümete çağrıda bulundu.


Avcı, yüzde 14 zamlanarak 350'den 400 YTL'ye çıkartılan hazırlık ödeneğinin ödenmesi konusunda adaletsiz davranıldığını belirterek, "Okullarımızda kimsenin üvey evlat muamelesi görmesini istemiyoruz. Eğitim hizmetlerinin halka sunumunda büyük katkı ve emekleri geçen hizmetli, şoför, bekçi, hademe, teknisyen, memur gibi kadrolarındaki eğitim çalışanları kendilerini üvey evlat olarak görmektedir. Hizmetliler, şefler gibi memur arkadaşlarımız da eğitim kurumlarında hizmet veriyorlar. Zaten yılda bir ve devede kulak gibi ödenen bu paradan, okullarda görevli bütün personelin yararlanması gerekir, çünkü eğitim bir bütündür, çalışanlarının bir kısmını bir kenara çekerek ayrı tutamazsınız" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber