Anayasa değişikliği yolda

Haber Giriş : 09 Ağustos 2005 12:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu'nun hazırladığı anayasa değişiklik paketini hükümet gündemine aldıklarını açıkladı. Pakette YÖK, Yüksek Askeri Şûra kararları ve 2B gibi düzenlemeler olacak.

Anayasa değişikliği hükümetin gündeminde Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu'nun hazırladığı anayasa değişiklik paketini hükümet gündemine aldıklarını açıkladı.

Şahin, pakette YÖK, Yüksek Askeri Şûra kararları ve 2B gibi düzenlemelerin yer alacağını ifade etti. Cumhurbaşkanının tek başına yaptığı işlemlerle, Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu ve YAŞ kararlarının yargı denetimi dışında olduğunu hatırlatan Şahin, ?İdarenin her türlü tasarrufu mutlaka yargı denetimine açılmalıdır.? dedi. YAŞ kararlarının denetiminde bir sınırlama olabileceğini belirten Şahin, şu değerlendirmeyi yaptı: ?Tayin terfi ve emeklilikle ilgili işlemleri dışındaki kararlar yargı denetimine alınmalı.

Bütün kararların denetime tabi tutulması halinde dünyanın en disiplinli ordularının başında gelen TSK'da disiplin zedelenebilir.? Başbakan Yardımcısı Şahin, YÖK ve 2B'lerin satışı konusundaki düzenlemenin ise ?içeriği ve amaçları kamuoyuna iyi anlatıldıktan sonra' pakete konulabileceğini bildirdi. Anayasa değişikliği konusunda Meclis'te uzlaşma arayacaklarını belirten Şahin, değişikliklerin sahibinin Meclis olduğuna dikkat çekti. CHP'nin ve diğer vekillerin katkılarıyla paketin olgunlaşacağını kaydeden Şahin, referandumun ?zayıf bir ihtimal' olduğunu vurguladı.

Zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber