Kırıkkale'nin suyu standartların üzerinde

Kırıkkale Belediye Başkan Yardımcısı Halil Danacı, şehir şebeke suyunun standartlarının üzerinde olduğunu söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Ağustos 2012 16:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yazılı ve görsel basında bazı şehirlerin arıtma tesisleri ve arıttıkları suların kalitesi hakkında bilgi verildiğini ifade eden Başkan Yardımcısı Halil Danacı, ?Kapulukaya barajından beslenen arıtma tesisimiz ham suyu sülfat, klorür ve en önemlisi arsenik kirlenmeleri ihtiva etmektedir. İçme suyu arıtma tesisimiz ultrafiltrasyon (UF) ve reverse osmosis (RO) teknolojisi ile arıtma işlemini gerçekleştiriyor. Kötü etkileri en ileri seviyede arıtabiliyor." dedi.

Arıtma tesisine giren ham su ve arıtılmış su değerlerinin laboratuvar da her gün tahlil edildiğini ifade eden Danacı, ?Ayrıca Kırıkkale Valiliği Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından da tüm su depolarımızdan rutin olarak numuneler alınıyor ve Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Tüketici Güvenliği Laboratuvarı Daire Başkanlığı'nda analiz ettiriliyor. İlgili kurumlara da raporlar halinde bildiriliyor."diye konuştu.

Belediyeye gelen raporların ?Analiz sonuçlarına göre su numunesi ilgili yönetmeliğe uygundur.' şeklinde sonuç geldiğini belirten Danacı, "Ayrıca içme suyumuz ülkemiz standartlarının yanında WHO (Dünya Sağlık Örgütü) değerlerini de karşılamaktadır. Vatandaşlarımız her türlü kontrol ve denetimi sürekli biçimde yapılan içme suyumuzu rahatlıkla ve güvenerek kullanabilir ve içebilirler.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber