CHP'li vekil seçim bölgesine imam istedi

Haber Giriş : 10 Ağustos 2005 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, seçim bölgesindeki bazı köylere kadrolu imam verilmemesi sebebiyle TBMM'yi soru yağmuruna tuttu.

Devlet Bakanı Mehmet Aydın'ın cevaplaması istemiyle bir günde 50 önerge veren Öğüt, ?Ardahan'daki bakımsız ve imamsız camilerin durumu ne olacak?? dedi. Cami ve imam eksikliği yüzünden bölge halkının ibadetlerini yerine getiremediğini belirten CHP'li vekil, devletin özellikle Doğu ve Güneydoğu'da dinî hizmetler konusunda hassas davranması gerektiğini vurguladı. Bir süredir seçim bölgesinde incelemelerde bulunan CHP'li Ensar Öğüt, köylülerin ?camiler bakımsız ve imamsız' şikayetleri üzerine harekete geçti.

Meclis'e bir günde 50 soru önergesi vererek rekor kıran Öğüt, Diyanet'ten sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Aydın'a, seçim bölgesindeki sorunun çözümüne yönelik neler yapıldığını sordu. Ardahan'ın ilçe ve köylerinde yaşayan vatandaşların, camilerin bakımsızlığı, kadrolu imam eksikliği ve mevcut imamların barınma sorunundan şikayetçi olduğunu anlatan Öğüt, bu durumun hem vatandaşları hem de Diyanet personelini mağdur ettiğine dikkat çekti. Öğüt, şu görüşleri dile getirdi: ?İmam hatip mezunları için sürekli kadro açılmaktadır. Ancak buna rağmen Doğu bölgelerimizdeki vatandaşlarımız ibadethane yetersizliği sebebiyle ibadetlerini yapamamakta, imam açığı sebebiyle cenazelerini kaldıramamakta, elverişsiz iklim şartları, bakımsız, minaresiz ve tadilat görmemiş camilerde ibadetlerini yerine getirmeye çalışmaktadırlar.?

Ardahan'a bağlı Kaleönü, Karakale, Çakıldere, Esenboğaz, Dölekçayır, Çobanköy, Damlasu, Çayırçimen, Akballı, Kayabeyi, Balgöze, Tunçoluk, Kuzupınarı ve Küçükaltunbulak köylerine ne zaman kadrolu imam atanacağını soran Öğüt, 35 köyün camisinin ne zaman onarılacağını ve bu camilere ne zaman lojman yapılacağını öğrenmek istedi. Öğüt, Ardahan'da Alevi vatandaşların yaşadığı 12 köye de cemevi yapılması talebinde bulundu. Zaman'ın sorularını cevaplayan CHP'li Ensar Öğüt, özellikle kadrolu imam bulunmaması nedeniyle köylülerin büyük zorluk yaşadığını söyledi. Öğüt, ?Hangi köye gitsem şikayet var. Kadrolu imamlar yok, bazı gönüllü insanlar imamlık yapıyor. Ancak bu da dinî açıdan sağlıklı olmuyor. Eğitimsiz imamlar, gerçek dinimizi vatandaşa eksik enlatıyor.? dedi. Söz konusu sorunları Meclis gündemine getirerek insanların inançlarını Kur'an'a göre öğrenmelerini amaçladığını belirten Öğüt, aksi takdirde dinin yanlış yorumlandığını ve misyoner faaliyetlerin arttığını kaydetti. Soru önergelerine henüz cevap alamayan Ensar Öğüt, bugüne kadar çeşitli konularda 543 önergeyi TBMM gündemine getirdi.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber