Jandarmaya, doğa ve yaban hayatını koruma gayretleri için plaket

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 5. Bölge Müdürlüğü adına, İl Jandarma Komutanı, Sultandağı ve Çay İlçe Jandarma Komutanları'na, sürdürülebilir av yaban hayatı ve doğa koruma çalışmalarındaki başarılarından dolayı birer teşekkür plaketi verdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Ağustos 2012 21:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Valilik'te düzenlenen törene, İl Jandarma Komutanı J.Kd.Alb.Okçin Akşit, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 5. Bölge Müdürü Mehmet Kuşcu, Çay İlçe Jandarma Komutanı J.Üstteğmen Ferit Kahraman, Sultandağı İlçe Jandarma Komutanı J.Üstteğmen Selim Şirin katıldı. Bölge Müdürü Mehmet Kuşcu, sürdürülebilir av yaban hayatı ve doğa koruma çalışmaları kapsamında, 2011-2012 Av dönemi usulsüz avlanmaya karşı yapılan koruma ve kontrol faaliyetlerinde gösterdikleri üstün gayret, özverili çalışma ve katkılarından dolayı, İl Jandarma Komutanı, Sultandağı ve Çay İlçe Jandarma Komutanlarına Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan birer teşekkür plaketi gönderildiğini söyledi.

Müdürlük adına teşekkür plaketlerini takdim eden Vali İrfan Balkanlıoğlu, başarılı çalışma ve katkılarından dolayı komutanları kutladı. Balkanlıoğlu, "Zaten zor durumda olan yaban hayatını korumak asli görevimizdir. Zaman geçtikçe nesli tükenen birçok hayvan var. Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın yaptığı başarılı çalışmalar günümüzde meyvelerini vermeye başladı. Orman teşkilatı mensupları gerekli koruma ve kollamayı yapıyorlar. Ama bu koruma birlik ve beraberlik içerisinde yapılmalı." dedi.

Afyonkarahisar'da termal turizme önem verildiği kadar doğa turizmine de önem verildiğini söyleyen Balkanlıoğlu, gezilmeye, görülmeye değer birçok doğa alanının olduğunu, bu alanlarında günden güne canlandırıldığını anlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber