Milletvekili Kılıç, Canik Başarı Üniversitesi'ni ziyaret etti

AK Parti Samsun Milletvekili Çağatay Kılıç, bu yıl eğitim öğretime başlayacak olan Canik Başarı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Bekdemir'i ziyaret etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Ağustos 2012 21:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kılıç, Samsun'un ilk vakıf üniversitesi olarak hayata geçmeye hazırlanan Canik Başarı Üniversitesi'nin son durumu ve çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Kuruluşundan bugüne üniversiteye büyük emek veren Bekdemir'e teşekkür eden Kılıç, Canik Başarı Üniversitesi'nin hayata geçmesi için STK'lardan işadamlarına kadar pek çok kişinin bir araya geldiğine dikkat çekti. Samsun Milletvekili Çağatay Kılıç, "Burada vakıf ruhunu kavramış güzel insanların hayal edip yola koyulmasıyla ne kadar büyük bir hedefi gerçekleştireceğini gördük. Bu beni etkiledi. Sıfırdan başlayarak yapılan üniversiteyi çok başarılı buldum." ifadelerini kullandı. Üniversitenin bu yıl 400'ün üzerinde öğrenciyle eğitim öğretim hayatına başlamasının Samsun'a çok büyük bir hizmet olduğunu söyledi. Kılıç, "Üniversitenin ileriye dönük gençlerimizin eğitim ve öğretim hayatında yeni ufuklar açacağını, Türkiye'nin eğitim öğretim hayatına da başarılı çalışmalar sunacağına inanıyorum." diye konuştu.

Rektör Prof. Dr. Yunus Bekdemir ise ziyaretin kendilerini mutlu ettiğini belirterek, "Sizleri hep yanımızda gördük, her zaman güç kuvvet verdiniz." diye konuştu. Canik Başarı Üniversitesi'nin uluslararası bir üniversite olmasını arzu ettiklerini dile getirdi. Öğrencilerine eğitimi ve öğretimi de bu doğrultuda vereceklerinin altını çizen Rektör Bekdemir, İlk etapta 4 fakülte 7 bölüm ile başlayacaklarını daha sonra da fakülte sayısını artırmayı düşündüklerini aktardı. Prof. Dr. Yunus Bekdemir, "Yüksek öğretim bölümlerine bilim adamları yetiştirmek zorundayız. Öğrenci profilimiz uluslararası olacak. Öncelikle ülkemize komşu ülkeleri kapsayan bir coğrafyada yaşayan yerli ve yabancı öğrencileri hedefliyoruz." dedi.

Konuşmaların ardından Rektör Bekdemir, Milletvekili Kılıç'a günün anısına çini işlemeli fincan takımı hediye etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber