'Bağımlılık yapan maddeleri üretenler aklınızı hedef alıyor'

Yeşilay Cemiyeti Gaziantep Temsilcisi Fatih Tamer, bağımlılık yapan maddeleri üretenlerin gençlerin aklını hedef aldığını söyledi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 03 Ağustos 2012 23:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tamer, "Üreticiler gençlerin canını, malını ve aklını hedef almaktadır. Bunlara karşı duyarlı olmanız, kendinizi ve etrafınızdaki arkadaşlarınızı korumanız gerekmektedir." dedi.

Fatih Tamer, İl Müftülüğü'nün organizesinde Hoşgör Külliyesi'nde ve Karşıyaka Merkez Camii'ndeki Kur'an Kurslarında eğitim gören öğrencilere seminer verdi. Yeşilay'ın kuruluşundan ve faaliyetlerinden bahseden Tamer, yaklaşık iki farklı oturumda yaklaşık 250 öğrenciye hitap etti. Yeşilay Cemiyeti'nin sigara, alkol, uyuşturucu gibi maddeler ile kumar ve internet bağımlılığı gibi tehlikeler hususunda gençler ve çocuklara yönelik eğitimler verdiğini belirten Tamer, şunları söyledi: "Bağımlılık bir beyin hastalığıdır, insanlar bu tür maddeler ve alışkanlıklarla beyinlerindeki ödül-ceza sistemini bozarak maalesef bağımlı hale gelir. Bağımlılık bizim açımızdan köleliktir ve eşref-i mahlûkat olan insan için bu kabul edilemez bir durumdur. Bağımlılık yapan maddeleri üretenler sizleri hedef almaktadır. Bu üreticiler sizlerin canını, malını ve aklını hedef almaktadırlar. Bunlara karşı duyarlı olmanız kendinizi ve etrafınızdaki arkadaşlarınızı korumanız gerekmektedir. Sportif faaliyetler, tiyatro, sinema, okuma etkinlikleri gibi birçok faaliyetle kendinizi geliştirmeniz ve sağlıklı bir hayat sürmeniz mümkünken, bu tür alışkanlıklarla geleceğinizi karartmış olmayınız. Özellikle eğlence ortamlarında ve özentiyle başlanan bu maddeler beynimizi işgal ederek bizleri bağımlı hale getirmektedir. Yavaş yavaş intihar anlamına gelen bu davranışlar hem kendimize hem de çevremize zarar vermektedir. Bu konularda şimdiden duyarlı olmanız gerekmektedir. Bulunduğunuz okullarda Yeşilay Kulüplerine üye olur ve çalışmalara katılırsanız biz cemiyet olarak sizlere her türlü desteği sunacağız."

Program sonunda dinleyicilere sorular soran Yeşilay Cemiyeti Gaziantep Temsilcisi Fatih Tamer, ardından broşür, kalem, not defteri ve kitap ayraçlarından oluşan hediyeler verdi. Tamer, seminer imkanını sağlayan İl Müftülüğü'ne ve çalışanlarına teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber