Kimliğini kaybetti, 3.5 yıl hapis yattı

Haber Giriş : 10 Ağustos 2005 10:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Talihsiz işadamı, 1999'da içinde kimliği ve parası bulunan çantasını çaldırdığında, bu yüzden hapis yatabileceğinin aklının ucuna bile getirmedi ama 3 yıl 5 ay hapis yattı.

İşadamı Zehni Doğan, 1999 yılında içinde kimliği ve bir miktar para olan çantasını çaldırdığında başına büyük dertlerin açılacağını tahmin bile etmedi. Hemen yeni kimlik çıkardı ve hayatına devam etti.

Trikoteks ve Hasel Ütü Paket şirketinin sahibi 45 yaşındaki Zehni Doğan, olaydan 2 yıl sonra otomobil alım satımıyla ilgili anlaşmazlık yüzünden gittiği Avcılar Adliyesi'nde acı gerçekle karşılaştı. Doğan, ?nitelikli dolandırıcılık'tan tutuklandı. Başkaları adına gelen havaleleri sahte kimliklerle çekmekle suçlanan Doğan hakkında tam 285 soruşturma ve 32 dava açıldı, 12 ayrı hapishanede 3 yıl, 5 ay hapis yattı. Bu süre içinde, olayın gerçek failleri olduğu belirtilen, aralarında Yozgat Cezaevi İkinci Müdürü Muzaffer Ayranpınar'ın da olduğu 9 kişi yakalandı. Şebekenin başı olduğu vurgulanan Münir Nusret Serdaroğlu ile Ayhan Fikret Serdaroğlu, Akif Özdemir, Yaşar Özdemir, Ferdi Yılmaz, Murat Selli, Ömer Selli ve Yıldıray Odabaşoğlu'nun başkaları adına gelen havaleleri hazırladıkları sahte kimliklerle çektikleri iddia edildi.

Çete nasıl çalışıyor?

Şebeke üyeleri herhangi bir bankaya gidip, rasgele bir isme havale olup olmadığını soruyorlar.

Banka görevlisi olmadığını söyleyince, çete üyesi ısrar ediyor.

Tartışmadan yararlanan diğer şebeke üyesi, bilgisayar ekranına bakarak adına havale gelmiş kişilerin isimlerini kaydediyor.

Bankadan edinilen isme sahte kimlik düzenleniyor.

Havaleler çeşitli şubelerden sahte kimliklerle çekiliyor.

Kimliklerde, başkalarına ait fotoğraflar kullanılıyor.

Hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber