Tolon: Mücadelem üniformasız da sürecek

Haber Giriş : 10 Ağustos 2005 12:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tolon Paşa, ?Orgeneral üniformamı çıkardıktan sonra üniformasız nefer olarak terörle mücadelenin içinde yer alacağım' dedi.

PKK terörünün en azgın dönemlerinde Güneydoğu'da görev yapan Orgeneral Hurşit Tolon, 19 Ağustos'ta 1'inci Ordu Komutanlığı'ndan emekli oluyor. Tolon Paşa, ?Orgeneral üniformamı çıkardıktan sonra üniformasız nefer olarak terörle mücadelenin içinde yer alacağım' dedi.

BİRİNCİ Ordu Komutanlığı'ndan 19 Ağustos'ta emekliye ayrılıp Ankara'ya yerleşecek olan Orgeneral Hurşit Tolon, ?Terör ve teröristle mücadeleyi bugüne kadar üniformalı sürdürdüm. Orgeneral üniformamı çıkardıktan sonra üniformasız nefer olarak terörle mücadelenin içinde yer alacağım' dedi. Güneydoğu'da PKK terörünün en azgın olduğu dönemlerde görev yapan Tolon, o günkü yetkililerle bugünkülerin karşılaştırılmasının bile yapılamayacağını belirtti.

DEVİR-TESLİM KONUŞMASI

Abdullah Öcalan'ın 16 Şubat 1999'da Türkiye'ye getirilmesinden sonra İmralı Adası'nın da sorumluluğunu üstlenen, duruşmaların sağlıklı bir ortam içinde yapılması için her türlü önlemi alan Tolon, Birinci Ordu Komutanlığı'da düzenlenecek törenle 19 Ağustos'ta silah arkadaşlarına veda edecek. Tolon'un, emekliye ayrılacağı gün düzenlenecek devir-teslim töreninde de önemli mesajlar vereceği bildirildi.

BAŞBAKANLIĞA TERÖR MESAJI

Genelkurmay Başkanlığı'nda düzenlenen toplantıda, Başbakan Tayyip Erdoğan'a ?Terörle Mücadele Birimi' kurulmasının önerildiğini, Başbakan'ın da bunu benimsediğini kaydeden Tolon, şöyle konuştu:

?Ancak daha sonra böyle bir birime ihtiyaç olmadığı açıklaması yapıldı. Biz hálá ?terörle mücadele' ile ?teröristle mücadele'yi karıştırıyoruz. Terörle mücadele hükümetin alacağı kararlarla yürütülür. Örneğin, Bayındırlık, Sağlık bakanlıklarında terörle mücadele birimi var mı? Demokrasinin beşiği olarak nitelendirilen ülkede, terörü övenin bile ömür boyu hapsedilmesi gündemde. Oysa ülkemizde terörü övmek serbest. Böyle bir mücadele olur mu?'

Hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber