Pazarda el arabası ile okul harçlıklarını biriktiriyorlar

Çorum'un Sungurlu ilçesinde kurulan Perşembe pazarında el arabaları ile dolaşan çocuklar, vatandaşların aldığı sebze ve meyveleri taşıyarak para kazanıyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Ağustos 2012 20:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Günlük 15-20 lira kazanan çocuklar, okul giderlerini karşılayarak aile bütçesine katkı sağladıklarını söylüyor. El arabalarıyla pazar yerinde müşteri arayan çocuklar sıcak nedeniyle zor anlar yaşarken, pazarın sakin zamanlarında gölge yerlerde serinlemeye çalışıyor.

Kazandıkları para ile ev ihtiyaçlarına destek olduklarını belirten çocuklar, "Sabah saatlerinde pazara gelerek vatandaşların aldıkları eşyaları el arabaları ile evlerine götürüyoruz. Günlük kazancımız 15-20 TL arasında değişiyor. Kazandığımız para ile hem ev ihtiyacımıza destek oluyoruz hem de okul harçlıklarımızı çıkarıyoruz" dediler.

Taşımada aldıkları paranın mesafeye göre değiştiğini dile getiren çocuklar, "Yakın mesafeleri 1-2 liraya, biraz uzak mesafeleri ise 2-3 liraya götürüyoruz. Biz her pazar kurulduğunda arkadaşlarımızla kararlaştırıp burada taşımacılık yaparak, harçlığımızı çıkartıyoruz. Ayrıca, evimizin sebze ve meyvesini de alarak aile bütçesine katkı sağlıyoruz." dediler.

Pazarda el arabası ile taşımacılık yapan çocuklardan bazıları ise ayakkabı boyacılığı da yaptıklarını belirterek, tatil boyunca semt pazarı kurulduğu günlerde el arabası ile taşımacılık, diğer günlerde ayakkabı boyacılığına devam edeceklerini söylediler.

Pazardan aldığı sebze ve meyveyi çocuklara taşıttıran bazı vatandaşlar ise çocuklara harçlık vermek için taşıttıklarını ifade ederek, "Allah'a şükür, pazar alışverişlerini yapabilecek sağlığımız var, biz kendimiz de taşıyabiliriz. Fakat çocukları burada görünce harçlık verelim diye el arabası ile taşıttırıyoruz." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber