Eğitim-Sen toplu görüşmeler öncesi taleplerini belirledi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Ağustos 2005 16:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Toplu görüşmeler öncesi taleplerini belirleyen Eğitim-Sen, halen 400 YTL olan eğitime hazırlık ödeneğinin 800 YTL'ye, 3.1 YTL olan saatlik ek ders ücretinin de 10 YTL'ye çıkarılmasını istiyor.

Eğitim-Sen Genel Sekreteri Emirali Şimşek, sendika genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, eğitim işkolunda yetkiye sahip olan sendikalarının, yaklaşık 800 bin eğitim emekçisinin taleplerinin savunucusu olacağını söyledi.

Hükümetin yetkili sendikaları işlevsiz kılmak için toplu görüşmeler başlamadan zam oranlarını telaffuz edip, sendika ve konfederasyonların taleplerinin önüne geçmek istediğini dile getiren Şimşek, hükümetin, IMF'nin istekleri doğrultusunda 2006 yılı için yüzde 7.4 zam vereceğini açıkladığını ifade etti.

Şimşek bu tür açıklamaların toplu görüşmelerin amacına aykırı olduğuna işaret etti.

Ekonomik taleplerine ilişkin bilgiler veren Şimşek, halen 400 YTL olan eğitime hazırlık ödeneğinin 800 YTL'ye çekilerek iki taksit halinde ödenmesini, 3.1 YTL olan saatlik ek ders ücretinin 10 YTL'ye çıkarılmasını istediklerini bildirdi. Şimşek, 350 YTL olan eğitim tazminatının da 500 YTL'ye yükseltilmesini talep ettiklerini kaydetti. Şimşek, görüşmelerde ayrıca, eğitim emekçilerine 450 YTL yakacak yardımı, 250 YTL özel tazminatı ödenmesini gündeme getireceklerini söyledi.

Şimşek, toplu görüşme sonuçlarına göre bir eylem programı elirleyeceklerini dile getirirken, 22 Ağustos'ta Milli Eğitim Bakanlığı önünde yapacakları eylemle taleplerini bir kez daha ortaya koyacaklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber