Çatışma anında eşini aradı

Şehit Çelikkaya çatışma anında eşini arayarak "Hakkınızı helal edin, ateş altındayız her taraftan mermi geliyor, patlama oluyor" dedi.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 05 Ağustos 2012 21:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hakkari Çukurca'da şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Kamil Çelikkaya 'nın Kırşehir Çiçekdağı İlçesi Köseli Beldesi'ndeki baba ocağına ateş düştü.

Şehit uzman çavuşun çatışma anında eşi Elif'i arayarak, "Hakkınızı helal edin, ateş altındayız, her taraftan mermi geliyor, patlama oluyor" dediği öğrenildi.

Kırşehir Çiçekdağı İlçesi Köseli Beldesi'nde oturan baba Ahmet ile anne Fadime, oğullarının şehit haberiyle yıkıldı. Baba evine Türk Bayrakları asılırken, yakınları da taziye için eve akın etti. Ahmet Çelikkaya'yı Kırşehir Jandarma Komutanı Albay Türker Yılmaz da ziyaret ederek baş sağlığı diledi. Acılı baba Ahmet Çelikkaya, "Allah inşallah PKK'ya en büyük darbeyi vurur. Allah kimseye zeval vermesin, kendi ateşlerinde yansınlar" dedi.

Oğlu ile en son dün akşam iftar saatinde konuştuğunu kaydeden baba Çelikkaya, "Telefon açıp 'Baba üst bölgesinde nöbetim var. Oraya gidiyorum. İyiyim' deyip herkese selam söylememi istedi. Annesiyle konuşup görev yerine gitti" diye konuştu. Acılı anne ise gözyaşları döküp baygınlık geçirdi.

ÇATIŞMA ANINDA EŞİNİ ARADI

Ensonhaber'deki habere göre, Evli ve 2 çocuk babası olan 41 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Kamil Çelikkaya'nın bir yıl önce Hakkari'deki görevine başladığı öğrenildi. Ramazan'ın başlamasıyla izne gelen şehit Çelikkaya'nın 10 gün önce yeniden görev yerine döndüğü kaydedildi. Haber duyulması üzerine şehidin Ankara'da oturan ev hanımı eşi baygınlık geçirdi. Şehidin eşine hazır bekletilen 112 Sağlık ekipleri müdahale etti. Şehit Uzman Çavuş Çelikkaya'nın dün gece saat 23.00 sıralarında eşi Elif'i arayarak, "Hakkınızı helal edin, şu an çatışma halindeyiz ve ateş altındayız. Hainler her taraftan saldırıyor. Ateş altındayız, her taraftan mermiler geliyor, patlamalar oluyor. Allah yardımcımız olsun" dediği ve konuşması bittikten sonra da bir daha da telefonuna cevap veremediği öğrenildi. Şehidin eşi Elif'in sabaha kadar eşini telefonla aradığı ama bir türlü telefona cevap alamadığı kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber