'Mardin taş evleri' turizme açılıyor

Tarihi yapılarıyla adeta hava müzesini andıran Mardin, yerli ve yabancı turistlerin gözde mekanı olma yolunda hızla ilerliyor.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 05 Ağustos 2012 21:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bu yılın ilk 6 ayında 500 bin kişinin ziyaret ettiği Mardin'i turist sayısının yıl sonuna kadar 1 milyonu geçmesi bekleniyor.

Mardin Kültür ve Turizm Müdürü Davut Beliktay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, turist sayısının her geçen yıl arttığını, Cumhuriyetin 100. yılında 5 milyon turist sayısına ulaşmayı hedeflediklerini kaydetti.

Mardin'in son yıllarda turizm alanında yükselişe geçtiğini, yerli ve yabancı turistlerin ilgisinden çok memnun olduklarını aktaran Beliktay, şunları söyledi:

'Özellikle hafta sonu ve okulların tatil olduğu dönemlerde ilimize yapılan ziyaretler, Mardin'i üst sıralara taşımaya devam ediyor. Ziyaretçi sayısı fazla olunca, tarihi evlerin bir bölümünün pansiyon olarak kullanılmasının uygun olacağını düşündük. Yoğun talep üzerine, tarihi evlerde oturan vatandaşlara, fazla odalarını pansiyon olarak kullanmaları için tavsiyelerde bulunduk. Misafirlerimize, tarihi evlerde konaklamak daha cazip gelecek. Vatandaşlarımız da bu fikre sıcak bakıyor. Ayrıca konuklarımız tarihi evlerdeki yaşamı ve özellikle yöresel yemekleri merak ediyor. Aynı lezzeti, tadı almak istiyor.'

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber