Çubuk'ta fıranlara şafak denetimi

Ramazan ayı nedeniyle Çubuk Belediyesi işyerlerinde yaptığı gıda denetimlerini sıklaştırdı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Ağustos 2012 10:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çubuk Belediyesi Zabıta ve Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan Ramazan denetimlerde un ve unlu mamullerin üretiminin yapıldığı fırınlar temizliklerinden, işyeri ruhsatlarına, ürettikleri ürünlerin gramajından iş yeri çalışanlarının sağlık karnelerine ve hijyenik durumlarına kadar sıkı denetim altına alındı.

Ekmek ve Ramazan pidesi üreten fırınları denetleyen zabıta ekipleri, fırıncılardan pidenin gramajına dikkat etmelerini de istedi. Sabah erken saatlerde başlayan kontrollerde denetlenen fırınların bir çoğunun hijyenik koşullarda üretim yaptıklarını belirleyen belediye ekipleri, hijyen ve sağlık koşullarına uymayanlara ise tutanak tutarak ihtarda bulundu.

Son günlerde yaşanan aşırı sıcaklarının da etkisi ile gıdaların daha çabuk bozulabileceğini göz önünde bulunduran zabıta ekipleri, Ramazan pidesi yapımında kullanılan ve üzerinde etiketi ve son kullanma tarihi bulunmayan 2800 yumurtaya da el koyarak imha etti.

Vatandaşların en çok tükettiği gıda maddesi olan ekmeğin ve mutfaklarına giren gıdaların sağlık koşullarına uygun olması için yapılan çalışmaların ve denetlemelerin sürekli olarak devam edeceğinin altını çizen Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, yapılan denetimler sayesinde işyerlerinin daha düzenli çalıştıklarını vurguladı.

Geçtiğimiz yıllarda gıda üreten işyerlerine yönelik yapılan seminer ve eğitim çalışmalarının da meyvesini vermeye başladığını söyleyen Belediye Başkanı Lokman Özden, şunları söyledi:

''Vatandaşlarımızın menfaatlerini ve sağlığını ön planda tutmak için ekiplerimiz çalışıyor. İşyeri denetimlerimizi yalnızca Ramazan ayında değil yıl içerisinde belirli aralıklarla yapıyoruz. Ramazan ayı ve yaz sıcakları nedeniyle işyeri denetimlerimizi biraz daha sıklaştırdık. İşyerlerini denetlerken hiçbir esnafımızın cezalı duruma düşmesini istemiyoruz. Ancak vatandaşların da rahat ve güvenli alışveriş hakkına uyulmasını istiyoruz. Esnaflarımızda bizim bu yaptığımız denetimlere alıştı ve genel olarak hijyen kullarına uyma konusunda titiz davranıyor. Bu da bizi memnun ediyor. Çünkü halkımızın sağlığı bizim için büyük önem taşıyor.''

Başkan Özden, belediyenin yapmış olduğu çalışmalara ilaveten vatandaşların da tükettikleri gıdaların tazeliğine ve hijyenine mutlaka dikkat etmeleri gerektiğini ve görülen eksiklikleri de 153 Alo Zabıtaya ihbarda bulunmaları konusunda uyardı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber