Renklerin kardeşliği iftar sofrasında buluştu

Adana'daki kurum yöneticileri, sosyal ve kültürel alanda faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcileri ile kanat önderleri Beyaz Yaka Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin iftarında bir araya geldi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Ağustos 2012 09:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

'Renklerin kardeşliği' temasıyla düzenlenen programda ?birlik ve beraberlik' mesajları verildi. DSİ Seyhan Eğitim Tesisleri'ndeki organizasyona katılan Vali Hüseyin Avni Coş, birlik ve beraberliğin toplumun en büyük sermayesi olduğunu vurguladı. Sevgi, barış, dostluk ve dayanışma gibi yüksek insani hasletlerin mübarek ramazan ayında zirveye çıktığını hatırlatan Coş, bütün kesimlerin bu eksende aynı sofrayı paylaşmasının güzelliğine işaret etti. Vatandaşlar arasındaki ?kardeşlik' duygusunun daha da güçlenmesinin en büyük kazanç olacağının altını çizen Coş, ?Bu anlayışla hayatın daha güzelleşeceğini, sorunların azalacağını rahatlıkla söyleyebiliriz. Bunun için bizim dün, bugün ve yarın da, iftar sofrasında ortaya konulduğu gibi dostluğa ve kardeşliğe ihtiyacımız var.? dedi.

Her rengin ayrı bir güzelliği taşıdığına dikkat çeken Vali Coş, bu renklerin bir araya gelerek, toplumsal zenginliğin de ortaya çıktığını hatırlattı. Coş, şöyle devam etti:?Milletimizi güçlü ve değerli kılan unsurlarda hepsi ?birlik ve beraberlik ruhu' ile yan yana gelince karşımızda hiçbir engellin duramayacağı açıktır. Ramazan ayında bu hissiyatı, arzuyu ve dileği her vesileyle ortaya koymak zorundayız. Bu tablonun sadece ramazan ayına münhasır kalmaması; hatta hayatımızın her anına yansıması için bütün fertlerin dikkatli ve duyarlı olması lazım. Toplantının bu amaca hizmet edeceğine inanıyorum. Beyaz Yaka Derneği'nin iftarının bu gayeye katkı sağlayan örnek bir faaliyet olarak değerlendiriyorum.?

Valilik olarak her zaman STK'ların yanında olduklarını ifade eden Coş, STK'ların gelişmesiyle demokrasilerin daha da güçleneceğini anlattı. STK'ların nitelik ve nicelik olarak büyümesini istediklerini bildiren Coş, Adana'nın STK'ları en gelişmiş bir il olmasının da öncelikli hedefleri arasında geldiğini sözlerine ekledi.

ALEVİ İNANCI MENSUPLARINDAN ANLAMLI MESAJLAR

İftarda konuşan alevi inancı mensubu ve bir okulda yöneticilik yapan Murat Barbaros geçen hafta Malatya Sürgü Beldesi'ndeki bir sokak olayının ?alevi, suni' çatışması gibi sunulduğunu söyledi. Medyanın olayı farklı bir şekilde sunmasına tepki gösteren Barbaros, ?Bu kadar güzel ortamların da reklamı da yapılabilmeli. Adana'nın hep kötü olaylarla anılmasından rahatsızlık duyan birisi olarak, tarihte hiçbir zaman bu ilde alevi, suni çatışması olmamıştır. Bu anlamda Adana'nın Türkiye'ye örnek bir kent olduğuna inanıyorum.?diye konuştu. Alevi kökenli bir birey olarak şehirdeki bir imam hatip lisesinde yöneticilik yaptığını hatırlatan Barbaros, bu görevi yaparken hiç zorlanmadığını açıkladı. Ehli sünnet ailelerinin çocuklarına yetiştirirken, onlara renk kattıklarını belirten Barbaros, renklerin kardeşliğini hayata geçirdiklerini aktardı. Barbaros, buradaki güzel tabloyu Muharrem ayında bir kez daha yaşmak istediklerini hatırlattı.

Alevi dernek kurucu üyelerinden Ali Mihmani Koşan ise Anadolu coğrafyasında alevi, suni, Hıristiyan ve Musevi gibi bütün inanç gruplarının yüzyıllarca birlikte yaşadığını anlattı. İç ve dış güçlerin değişik entrikalarla toplumun bir kısmını adeta alzheimer hastası yaptığını dile getiren Koşan, şunları söyledi: ?Çok şükür ki bugün halen alzheimer olmayan insanlar var. Bizleri ve kardeşliğimizi hatırlıyorlar. Kendilerine teşekkür ediyorum. Toplumsal barış sadece alevi veya sunilerin kendi içlerinde barışık olması ile olmaz. Toplumsal barış toplumun bütün kesimlerinin karşılıklı saygı, sevgi ve anlayışla birbirine yaklaşması ile olur. Bu programın toplumsal barış adına güzel bir adım olarak görüyorum. Bizlerde sizleri muharrem ayındaki iftara davet ediyoruz.?

Beyaz Yaka Derneği Başkanı Mustafa Evsen ise ilhamını sevgiden ve inançtan alarak, evrensel değerler çerçevesinde birlikte yaşama kültürü oluşturmayı hedeflediklerini söyledi. Evsen, ?Sosyal bir sorumluluk olarak, toplumsal barışa katkı sağlama, çatışma değil; uzlaşma, nefret değil; sevgi, kestirip atma değil; hoşgörü, bağları kuvvetlendirme adına değişik programlar düzenliyoruz.?şeklinde konuştu. Derneğin faaliyetleri hakkında bilgi veren Evsen, farklı renklerdeki insanları bir araya getirerek, farklılıkların zenginlik olduğunu göstermek istediklerini vurguladı.

VTR gösterisinin yapıldığı iftar programına İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Zeki Koçberber, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet, İl Dernekler Müdürü Recep Kurtoğlu, Ulaştırma Bölge Müdürü Naci Serter, İl Müftüsü Arif Gökçe'nin yanı sıra çok sayıda kurum ve kuruluş temsilcisi katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber