K.Maraş ve Mersin MEM'leri arasında şefaflık karşılaştırması

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 12 Ağustos 2005 00:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bilindiği gibi milli eğitimdeki en tartışmalı konulardan birisi atamaların usulüne uygun yapılıp yapılmadığı konusudur.

Yerel baskılar nedeniyle il milli eğitim müdürlükleri zan altında kalabilmektedirler. Zandan kurtulmanın yolu mümkün olduğunca açık ve şeffaf olmaktan geçmektedir. İnternet ve teknolojik gelişmeler idareyi şeffaf olmaya itmektedir.

Size iki şehrin karşılaştırmasını yapmak istiyorum.

2005 yılı öğretmen atamaları mayıs-haziran ayında geçekleştirildi: K.Maraş ve Mersin illeri mercek altına alınmış. İnceleme sonucunda Mersin il milli eğitim müdürlüğünün gayet şeffaf

olduğu buna karşın K.Maraş il milli eğitim müdürlüğünün yeterince şeffaf olmadığı aanlaşılmış.

Karşılaştırmalı olarak anlatalım.

1. Başvurular yapılırken Mersin il milli eğitim müdürlüğünün web sayfasında hangi öğretmenin hangi okulları tercih ettiği, hangi okulda kaçıncı olduğu, hizmet puanının ne kadar olduğu çarşaf liste halinde mayıs ayı içersinde yayınlanmış. Fakat K.Maraş milli eğitim bu bilgileri yayınlamamış, her öğretmen yalnızca kendi başvuru bilgilerine ulaşabilmiş.

2. Atamalar sonuçlandırıldıktan sonra Mersin il milli eğitim müdürlüğünün web sayfasında hangi öğretmenin ne kadar hizmet puanıyla hangi okula atandığı çarşaf liste halinde duyurlmuş. K.Maraş da çarşaf liste halinde sonuçları ilan etmiş fakat her ne hikmetse öğretmenlerin hizmet puanlarını yazmamış.

Mersin ve K.Maraş aynı teknolojik donanıma sahip.Mersin şeffaflık konusunda üzerine düşeni yaparken K.Maraş yapmıyor. Bu şehirlerin web sitelerine girip bu bilgileri sizler de bizzat görebilirsiniz.Memurlar.net konuyu bakanlığa iletirse seviniriz.

"Haber Gönder" yoluyla yazan: Bir dost

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber