Ankara Büyükşehir'in gıda dağıtımları devam ediyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ramazan'da da dar gelirli aileleri yalnız bırakmıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Ağustos 2012 10:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ramazan ayı nedeniyle 8 noktada iftar çadırı kurarak 4 çeşit mönü ile Başkentlilere kucak açan, ayrıca 563 bin ekmek dağıtan Büyükşehir Belediyesi'nin gıda kolilerinde de makarnadan çaya, peynirden reçele çeşit çeşit malzeme bulunuyor. Büyükşehir Belediyesi, on bir ayın sultanı Ramazan'ın ruhuna uygun olarak, yardımlaşma ve dayanışma duygusunu geliştirme, ihtiyaç sahibi dar gelirli ailelerin yaşadığı güçlükleri bir nebze olsun giderebilme adına yardımlarına hızlı bir şekilde devam ediyor.

Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde gerçekleştirilen projeler kapsamında yıllardır dar gelirli ve ihtiyaç sahibi ailelerin zor günlerinde yanında olan gıda dağıtım ekipleri, Ramazan ayının gerekliliklerini yerine getirerek, iftar ve sahur sofralarına katkı sunuyor. Büyükşehir Belediyesi gıda dağıtım ekipleri, yardımları, uzman ekipler tarafından belirlenen gerçek ihtiyaç sahibi ailelerin evlerine kapıdan teslim ediyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından, bu yıl 148 bin 937 ihtiyaç sahibi aileye iki kere yardım ulaştırılıyor. Bunun dışında Ramazan ayında da 16 bin 664 aileye ekstra yardım veriliyor. Büyükşehir Belediyesi'nin 8 noktada kurduğu iftar çadırlarında, her gün 10 bin kişi, EGO yemekhanesinde hijyenik koşullarda hazırlanan 4 çeşit yemekle orucunu açma şansı buluyor. Yıl boyunca düzenli olarak 10 milyon 491bin 860 ekmek dağıtan Büyükşehir Belediyesi'nin Ramazan ayı boyunca ulaştırdığı ekmek sayısı ise 563 bin. Büyükşehir Belediyesi ayrıca bu yıl Ramazan ayında 26 aileden 39 kişiye bin 906 parça giysi yardımı yaptı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin temel ihtiyaçları göz önünde bulundurarak hazırladığı yardım kolilerinde bulunan gıda ve temizlik ürünleri şunlar: "Zeytin, salça, tuz, peynir, makarna, ayçiçek yağı, un, arpa şehriye, çay, şeker, reçel, tahin helvası, pirinç, fasulye, nohut, bulgur, çamaşır deterjanı, tuvalet sabunu, banyo sabunu, sıvı bulaşık deterjanı."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber