Eskişehir yolundaki çelik yapı 2 bin 650 konut karşılığı ihale edildi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Eskişehir yolu üzerindeki çelik yapıyı kat karşılığı olarak ihale ettiklerini belirterek, çelik yapı karşılığında 2 bin 650 konut yapıldığını kaydetti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Ağustos 2012 10:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin 'Her İlçede Halka İftar' programlarının altıncısı Mamak'ta gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in katıldığı ve 4 bin Mamaklının aynı sofrada buluştuğu iftar yemeğinde, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Mamak Kaymakamı Ertuğrul Kılıç, ASKİ Genel Müdürü İrfan Kaya, Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Adnan Şeker, Belediye Meclis üyeleri ve bürokratlar hep birlikte oruç açtı. Mavi Göl'de düzenlenen iftar, Büyükşehir Belediyesi Tasavvuf Grubu tarafından verilen özel dinletiyle başladı. İftar öncesi alana gelen ve Mamaklılarla sohbet eden Başkan Gökçek, cami kandillerinin yanması ve ezanın okunmasıyla birilikte 4 bin ilçeliyle birlikte iftar sofrasına geçti.

İftarda konuşan Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, ?Bize bu mutluluğu yaşatan, bugün bizlere ev sahipliği yapan Büyükşehir Belediye Başkanımıza şahsım adına, sizler adına teşekkür ediyorum.? dedi.

Gökçek ise Büyükşehir Belediyesi olarak ilçelerde iftar programları düzenlediklerini belirterek, ?Bu sene bütün ilçelerimizde ayrı ayrı böyle toplu iftarlar yapıp, değerli kardeşlerimizle birlikte biraz önce Mamak Belediye Başkanımızın da ifade ettiği gibi ayın manasına uygun olarak birlikte iftarlarımızı açalım diye düşündük.? diye konuştu.

Mamaklıların en çok merak ettiği iki konuya da açıklık getiren ve müjdeli haberler veren Başkan Gökçek, ?Mamak'ın en önemli konusu Yeni Mamak Projesi. Eskişehir yolu üzerindeki çelik yapıyı kat karşılığı olarak ihale ettik. Onun karşılığında 2 bin 650 konut yapılıyor. Ayrıca diğer yaptığımız kat karşılığı ihalelerle toplam 5 bin civarında konutun imalatına başlıyoruz. Gönül arzu ediyor ki seçimden önce de teslim edelim ve vatandaşlarımız oraya otursun inşallah. Yeni Mamak Projesi bu sayede sürat kazansın.? ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediyesi tarafından yeni alınacak olan son teknoloji körüklü ve doğalgazlı otobüslere ilişkin de bilgiler veren Başkan Gökçek, ?Bu Ağustos ayından itibaren de nasip olursa inşallah Ankaramıza körüklü ve doğalgazlı yeni otobüsler geliyor. Bu otobüsleri özellikle ana bulvar üzerinden devamlı olarak Ankara'ya rahatlıkla gelip gitmeniz, lüks, konforlu ve daha güzel bir seyahat yapmanız maksadıyla hizmete sokacağız." şeklinde konuştu.

İftarın ardından Başkan Gökçek, Mamaklılarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber