Zile, Urfa sıra gecesi ekibiyle coştu

Zile Belediyesi, Ramazan şenlikleri kapsamında Şanlıurfa Belediyesi'nin sıra gecesi ekibini ağırladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Ağustos 2012 11:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zile Belediyesi tarafından yapılan Ramazan etkinlikleri kapsamında Dutlupınar Mahallesi Cumhuriyet Caddesi Ramazan etkinlik alanında 11 kişilik sıra gecesi ekibinin yaptığı program vatandaşlar tarafından beğenildi.

Programa, Tokat Valisi Şerif Yılmaz, İlçe Kaymakamı Nuri Özder, Belediye Başkanı Lütfi Vidinel, Garnizon Komutanı Hüseyin Direk, AK Parti İlçe Başkanı Yusuf Güzel, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Doğrucan, daire amirleri, belediye meclis üyeleri, il encümen üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Program öncesi bir konuşma yapan Belediye Başkanı Lütfi Vidinel, "Ramazan'da Cenab-ı Allah'a iyi bir kul, Hz. Peygambere iyi bir ümmet olmak için ibadetlerimizi yerine getirirken her akşamda bu meydanda sevgiyi ve muhabbeti sizlerinde katılımıyla bayraklaştırıyoruz. Bizi biz yapan değerler milli kültürümüzden örnekleri hep birlikte yaşıyoruz. Anadolu'nun en güzel yerlerinden biri olan Urfa Belediyesi sıra gecesi ekibini hep birlikte dinleyeceğiz. Bize bu güzelliği yaşatan şu anda misafirimiz olan baş tacımız olan değerli kardeşlerimizin kimisi Türk, kimisi Kürt, kimisi Alevi, kimisi Sünni... Çanakkale ruhuyla Anadolu topraklarında nasıl ay yıldızlı al bayrağımızı hep birlikte hislerimize bakmadan nasıl dalgalandırıyorsak bugünde Anadolu topraklarında Kürt'ü, Türk'ü, Alevi'si, Sünni'si bir birimize huzur ve mutluluk, sevgi ve muhabbet verme adına gayret gösteriyoruz. Bir birimizi Yunus Emre sevgisiyle, Hacı Bektaş-ı Veli coşkusuyla, Mevlana aşkıyla seviyoruz." dedi.

Valiler kararnamesiyle Kayseri Valiliği'ne atanan Tokat Vali Şerif Yılmaz da konuşmasında "Görev yaptığımız süre içerisinde sizlere hakkıyla hizmet vermişizdir. Zilemiz il merkezine uzak bir ilçemiz. Bu nedenle geçmiş dönemlerde az hizmet almış. Ben görev yaptığım dönemde adaleti tesis etme adına pozitif ayrımcılık yaptım." diye konuştu.

Belediye Başkanı Lütfi Vidinel, Tokat Valiliği'nden Kayseri Valiliği'ne atanan Vali Şerif Yılmaz Tokat'a hizmetlerinden dolayı plaket takdim etti. Plaket takdiminden sonra Urfa Belediyesi sıra gecesi ekibi birbirinden güzel seslendirdikleri türkülerle Zileliler'e unutulmaz bir gece yaşatırken gecede izleyicilere çiğ köfte ve tulumba tatlısı ikramı yapıldı.

Program sonunda Başkan Vidinel, Urfa sıra gecesi ekibi şefi Abdurrahman Baydar'a Osmanlı Devlet arması tablosu hediye ederken, ekip de Başkan Vidinel'e plaket verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber