Talaslılar ilçeye İmam Hatip Lisesi açılmasını istiyor

Kayseri'nin Talas ilçesinde arsa problemi çözülemediği için yaklaşık 9 yıldır İmam Hatip Lisesi açılamıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Ağustos 2012 12:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vatandaşlar, sorunun çözümü için siyasilerden destek beklerken, okullardan birinde geçici olarak eğitime başlanmasını da istiyor.

ARSA VAR AMA KİMİN KAMULAŞTIRACAĞI PROBLEM

107 bin nüfuslu Talas'ta İmam Hatip Lisesi çalışmaları yaklaşık 9 yıl önce başladı. Belediye, Mevlana Mahallesi'nde 8 bin 700 metrekarelik bir alanı bu iş için ayırdı. Ancak İmam Hatip Lisesi için ayrılan arsanın çok ortaklı yapısı geçen zaman içinde okulun açılmasına engel oldu. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri sorunun çözümü için belediyenin arsayı kamulaştırması gerektiğine dikkati çekerken, Talas Belediyesi uzmanları da ilköğretim okulları arsası için kamulaştırma yetkilerinin bulunduğunu vurguluyorlar.

SORUNUN ÇÖZÜMÜ İÇİN VATANDAŞ DEVREDE

Değişik mesleklerde görev yapan bir grup gönüllü ise İmam Hatip Lisesi inşaatının başlaması için kolları sıvadı. Düzenledikleri imza kampanyasıyla bin 200 imza toplayan gönüllüler, bu imzaları, kaymakamlık ve ilçe belediyesine iletti. Yetkililerle de görüşen vatandaşlar, ancak şu ana kadar olumlu bir sonuç alamadı. Bunun üzerine gönüllü kişiler, okul arsasında hissesi bulunan kişilere ulaşmak için çalışma başlattı. 26 hissedarı tek tek dolaşacaklarını belirten Mehmet Karahan, durumu iyi olanlardan hisselerini bağışlamalarını isteyeceklerini söyledi. Diğer meslek okullarının yer aldığı ilçede, sadece imam hatip lisesinin olmadığına dikkat çeken Karahan, ?Milletvekillerimiz, Talas Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden konunun çözümü noktasında girişimde bulunmalarını bekliyoruz? dedi.

HİÇ OLMAZSA BAŞKA BİR BİNADA EĞİTİME BAŞLANSIN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber