Başkan Demirel'den 'ihtiyaç sahiplerini bize bildirin' çağrısı

Etimesgut Belediyesi, tespit ettiği 8 bin ihtiyaç sahibi aileye ve engellilere gıda desteği sağlıyor. Gıda paketleri; aileler rencide edilmeden evlerinde teslim ediliyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Ağustos 2012 15:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Paketlerde ailelerin bir aylık gıda ihtiyacını karşılayacak malzemeler bulunuyor. Engelliler için hazırlanan paketlerde gıdanın yanı sıra diğer temizlik ve diğer ihtiyaç malzemeleri yer alıyor. Belediye Başkanı Enver Demirel, muhtar, STK ve duyarlı vatandaşlara ?Çevrenizde yardıma muhtaç insanımızı bize bildirin.? çağrısı yaptı.

Etimesgut Belediyesi, gerçek ihtiyaç sahiplerini yoğun bir incelemeden sonra belirliyor. Sosyal Yardım İşler Müdürlüğü ekipleri, yardım için başvuruda bulunan veya ihtiyaç sahibi olduğu belirlenen aileleri evlerinde ziyaret ediyor. Ailelerin ihtiyaçları tek tek belirleyen ekipler, kaymakamlık, muhtarlıklar ve sivil toplum kuruluşlarıyla da işbirliği yapılarak ailelerin durumları net bir şekilde ortaya koyuyor. Daha sonra ihtiyaç sahibi ailelere, gıda, giyim yardımları yapan ekipler ailelerin aşevinden faydalanmasını sağlıyor. Yardımlar yapılırken ailelerin kimlik bilgileri gizli tutuluyor. Engelli bireyi bulunan aileler de belirlenerek engelli danışma masasına kayıtları yaptırılıyor. Daha sonra bu engellilere tekerlekli sandalye, akülü araba ve diğer engellilerin hayatlarını kolaylaştıracak malzemeler ulaştırılıyor, sosyal kültürel etkinliklere katılımları sağlanıyor.

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel,

Ramazan ayında yoksulların gözetilmesinin çok önemli olduğunu vurguladı. Demirel, ?İlçemizde ekonomik yönden yetersiz birçok ailemiz yaşıyor. Bunların tespitlerini yaptık. Eksiklerini belirledik. İmkanlarımız ölçüsünde gerçek ihtiyaç sahibi ailelerimize gıda ve giyim yardımları yapıyoruz. Muhtarlarımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza ve duyarlı hemşehrilerimize çağrıda bulunuyorum; bizim belirleyemediğimiz, gözden kaçırdığımız; çevrenizde ihtiyaç sahipleri varsa bize bildirin. Gıda, giyim yardımlarımızdan, aşevimizden ve diğer sosyal hizmetlerimizden onları yararlandıralım.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber