Ordu valisi Yazıcıoğlu: Bölgemizde teröristler barınamazlar

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Ağustos 2005 13:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ordu Valisi Kemal Yazıcıoğlu, "Bizim bölgemizde teröristler barınamaz" dedi.

Karadeniz Bölgesi'nin özellikle iç kesimlerinin fiziki olarak teröristlerin barınmasına uygun olduğunu, ancak buralarda yöre halkından destek bulamayacakları için barınamayacaklarını belirten Yazıcıoğlu, şöyle konuştu:

"Tunceli bölgesinden 8 kişi Tokat, Sivas, Ordu, Trabzon, Giresun ve Gümüşhane bölgeleri için gönderildi. Ama Ordu'ya girme şansları olmadı. Bunlardan 2'si öldürülürken 2'si de yakalandı. Geriye kalan 4 kişi de bölgede barınma şansına sahip olmadıkları anlaşılınca örgüt tarafından geri çağırıldı. TİKKO Tokat ve Sivas kırsalında barınmaya çalışıyor. DHKP/C'nin ise bölgede gücü kalmadı. Ordu bölgesine eski istihbaratçıları ve eski yandaşları tarafından destek bulup girebilirler. Ama eninde sonunda yakalarız."

Karadeniz Bölgesi'nde terör örgütlerinin barınma şansı olmadığını bildiren Yazıcıoğlu, "Barındıkları yerde, etnik özelliklere bakarak barınabiliyorlar. Karadeniz sahil şeridinde bu etkin özellik az. İç kesimlerde var. Bunlar da etnik özellikleri istismar ediyorlar. Bizim bölgemiz fiziki yapı itibarıyla Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden daha uygun ama vatandaşlarımızın duyarlılığı nedeniyle barınamazlar" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber