Araç içinde sıkışan sürücü için itfaiye ekibi seferber oldu

Çorlu'da meydana gelen trafik kazasında, bir kişi yaralandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Ağustos 2012 01:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yaralı araç sürücüsü otomobilde sıkışınca imdadına itfaiye kaza kırım ekibi koştu.

Kaza, Çorlu- Edirne karayolu Ulaş beldesi yakınlarında meydana geldi. Çorlu'dan Edirne yönüne giden R.Y. idaresindeki 59 ZS 632 plakalı kamyon, Ulaş Askeri Kışla önündeki ışıklı kavşağa geldiği sırada U dönüşü yapmak istedi. Önündeki kamyonun dönüş yapacağını fark edemeyen ve aynı yönde seyreden Muhammed Gümüş (22) idaresindeki 34 JCS 04 plakalı hususi otomobil kamyona arkadan çarptı. Çarpmanın şiddetiyle hurdaya dönen otomobilin içerisinde sıkışan sürücünün yardımına önce vatandaşlar ardından 112 Acil Servis ve itfaiye kaza kırım ekibi koştu.

Araç içerisinde sıkışan ve feryat ederek kurtarılmayı bekleyen sürücüyü sıkıştığı yerden çıkaramayan vatandaşlar, güneş altında bekleyen sürücü için şemsiye ile gölge yaparken, bazı vatandaşlar

ellerindeki dosyaları yelpaze gibi kullanarak sürücüyü serinletmeye ve sakinleştirmeye çalıştı.

İtfaiye ekiplerinin müdahalesi ile sıkıştığı yerden kurtarılan yaralı sürücü 112 Acil Servis ekibinin yaptığı ilk müdahalenin ardından Özel Çorlu Reyap Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Sürücünün sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu kaydedildi.

Çorlu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü Kaza Kırım ekibinin sıkıştığı yerden çıkarılması çalışmaları sırasında bir başka kaza daha yaşandı. İtfaiye ekibinin aracın sıkışan kapılarını açmakta kullandığı makinenin hidrolik hortumu patladı. Patlayan hortum nedeniyle kurtarma çalışmalarını yakından izleyen ve ilkyardıma hazır bir şekilde bekleyen sağlık ekipleri büyük bir tehlike atlattı.

Kaza nedeniyle bir süre ulaşıma kapalı kalan Çorlu Edirne karayolu Çorlu Bölge Trafik İstasyon Amirliği ekiplerinin yaptığı incelemelerin ardından önce kontrollü ardından da normal bir şekilde trafiğe açıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber