Şanlıurfa EML Türkiye'deki okullara bilgisayar üretecek

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Ağustos 2005 14:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şanlıurfa Endüstri Meslek Lisesi (EML), Türkiye'deki bütün okulların bilgisayar donanımını üretmek ve bilgisayar ağı kurmak için Milli Eğitim Bakanlığı'na başvurdu.

Şanlıurfa EML Müdürü Abdulkadir Açar, Türkiye'deki bütün okulların bilgisayar donanımlarını sağlamak için bakanlığa müracaat ettiklerini belirterek, "Türkiye'deki bütün okulların bilgisayar donanımını sağlamak için talip olduk.

Eğer olumlu karşılanırsa yurt dışından bilgisayar malzemeleri ithal edilip, buradaki okulumuzda montajlarını yapacağız. 1. sınıf kalite bilgisayarlar üreteceğiz. Böylece hem bakanlık, daha ucuz bilgisayar alacak, hem de daha çok yatırım yapmak için kaynağımız olacak.

Döner sermayedeki gelirlerin yüzde 60'ı okulda yatırıma dönüştürülmektedir. Geçmiş yıllarda atölyeler, kapalı spor salonları, öğrenci yemekhaneleri, halı saha, deney setleri, bilgisayar laboratuarı ve okulun çevre düzenlemesi okulun döner sermayesi kaynakları ile yapılmıştır. Eğer bakanlıktan onay çıkarsa, Türkiye'de bulunan bütün okulların bilgisayarlarını Şanlıurfa'da üreteceğiz dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber