Bitlis Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, gıda denetimleri yaptı

Bitlis İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Ramazan ayı dolayısıyla gıda denetimleri yaptı. Yapılan denetimler sonucunda 2012 yılı içerisinde 636 işyerinde gıda denetimi yapılarak 20 işletmeye idari para cezası uygulandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Ağustos 2012 11:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Bitlis İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Bülent korkmaz, ?Halkın güveni ve sağlıklı gıda tüketmesi amacıyla il genelinde gıda denetim elemanları tarafından yıllık program dahilinde gıda denetim çalışmalarının devam ettiğini, risk esaslı olarak ve şikayete dayalı olarak dönem dönem denetimler yapıldığını söyledi.

Bülent Korkmaz, "Üretim yerleri, kasap, fırın, hastane, market, lokanta dahilindeki bütün işletmelerde denetimlerimiz yapılıyor. Yapılan denetimlerde uygunluk şartlarını sağlamayan 20 işletmeye cezai işlem uyguladık. Ayrıca 27 adet üründen de numune alınarak laboratuvarlara gönderdik. Bu ürünlerin gıda kanunu çerçevesinde gerekli şartları taşıyıp taşımadığı yönünde incelemeler yapılmıştır.? dedi. Bülent Korkmaz, tüketicinin toplu satış yerlerinde karşılaştığı sorunları doğrudan Alo 174 gıda hattına iletebileceğini söyledi.

Tüketicilerin dikkat etmeleri gereken hususlar konusunda bilgiler veren Bitlis Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Korkmaz, tüketicilerin toplu alışveriş yerlerinde dikkat etmeleri gereken hususların başında hijyen geldiğini belirtti. Korkmaz, ?Aldığımız ürünün son kullanma tarihinin geçip geçmediği, ambalajının bozuk, yırtık olup olmadığı,ürünün içeriğinin incelenmesi gibi konuları inceleyeceğiz. Ancak şüphe edilen bir durum varsa bunu da ilgili İl ve İlçe müdürlüklerine intikal ettireceğiz ya da 'Alo 174' gıda hattına bildireceğiz. İl ve ilçe müdürlüğü konuyu inceledikten sonra gerek gördüğü takdirde numune alarak ilgili laboratuvara incelenmek üzere gönderecektir. Yapılan incelemeler neticesinde kamuoyuna bu konu hakkında gerekli bilgiler verilmektedir.'' şeklinde konuştu.

Haber Arama Sonuçları

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber