Türkiye derecesi yapan öğrencilere Vali Çiftçi'den bir yıllık burs sözü

Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, LYS ile SBS'de Türkiye genelinde ilk 100'e giren 5 öğrenci kabul ederek bir yıllık burs sözü verdi. Vali Çiftçi, "Yeni okulunuza kayıt yaptırır yaptırmaz öğrenci belgenizi bana getirin, bursu alın."dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Ağustos 2012 11:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

LYS'de Y-Dil 1 puan türünde Türkiye 3.sü olan Gediz Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencisi Betül Gökçehan Demir, Y-TS 2 puan türünde Türkiye 81.si olan Gediz Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencisi Duran Yılmaz, Y-Dil 1 puan türünde Türkiye 85.si olan Gediz Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencisi Hatice Öztürk, Y-YGS 4 puan türünde Türkiye 93.sü olan Nafi Güral Fen Lisesi öğrencisi Elbruz Özen ile SBS'de genel başarı sırası 8 olan Gediz 1 Eylül İlköğretim Okulu öğrencisi Gülden Önder'i Vilayet'de velileri ile birlikte kabul eden Vali Kenan Çiftçi önce öğrencileri tebrik etti ardından eğitimleri boyunca burs sözü verdi.

"Evlatlarınızla ne kadar övünseniz azdır" diyen Vali Çiftçi, ?Hakikaten çocuklar başarılı bir dönem geçirmişler. İnşallah ileriye doğru daha güzel başarılar elde ederler. Zaten hedefleri de var kendilerini tebrik ediyorum. Anne ve babalarında hayatta en büyük gurur kaynağı çocuklarının başarıları oluyor. Çocuklar başarılı oldu mu, en az onlar kadar biz de seviniyoruz. Biz bunu kendi anne ve babamızdan da biliyoruz. Okullarının, öğretmenlerinin ve idarecilerinin de bu başarıda çok büyük katkıları var. Onlarda çok ciddi gayret ve çaba sarf ediyorlar.? diye konuştu.

Göreve başladığı günden itibaren en çok eğitimin üzerinde durduklarını açıklayan Vali Çiftçi, sözlerine şöyle devam etti: ?Çocukların daha ilerilere gitmesi, daha başarılı olması için öğretmenlerimizi bu konuda nasıl motive edebiliriz, okullarımızın organizasyonunu nasıl yapabiliriz diye 'Bencmarking' adı altında her ay toplantılar yaptık ve uygulamaya çalıştık. Geçen yıla göre bu başarı arttı.İnşallah önümüzdeki yıllarda artarak devam edecektir. Yeni okulunuza kayıt yaptırır yaptırmaz öğrenci belgenizi bana getiriyorsunuz. Size bir yıllık burs imkanı sağlıyoruz.?

Vali Çiftçi'nin öğrencileri kabulünde İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, Şube Müdürü Halil Ertaş, Gediz İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Aksoy'da hazır bulunda

Haber Arama Sonuçları

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber