Yazıcı Barajı, ramazan ayında amatör balıkçıların uğrak mekanı oldu

Yazıcı Barajı, ramazan ayında amatör balıkçıların uğrak mekanı oldu.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Ağustos 2012 11:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kent merkezine 15 kilometre uzaklıkta bulunan Yazıcı Barajı'nda oltalarına taktıkları zil yardımıyla balık tutan amatör balıkçılar, bir yandan balık avlarken bir yandan da iftara hazırlık yapıyor.

Akşam saatlerine doğru, havanın serinlenmesiyle oltalarını alarak baraja gelen amatör balıkçılar, oltalarla tuttukları balıklarla iftarlarını açıyorlar.

Baraja balık tutmaya gelen İlhan Polat, oltalarına taktıkları zil yardımıyla gürültüden etkilenen balıklara görünmeden balık tutuklarını belirtti.

Balığın oltanın iğnesine takılmasıyla hareket etmeye başladığını, bu sayede oltada asılı bulunan zilin ses çıkardığını ifade eden Polat, "Balık gürültüden etkilendiğinden dolayı oltayı suya attıktan sonra belli bir mesafe sahilden uzaklaşmak gerekiyor. Zil sesiyle birlikte sesin geldiği oltaya balığın takıldığını anlıyoruz. Bu yöntemle saatlerce oltanın başında beklemek zorunda kalmıyoruz. Bir yandan iftara hazırlık yaparken bir yandan da balık avlıyoruz" diye konuştu.

Polat, karanlıkta daha çok balık avladıklarını, iftar saatinden sonrada balık avlamaya devam ettiklerini belirterek, "Gündüz saatlerinde havanın sıcak olmasından dolayı balık genelde sığ ve derin yerlerde yüzer. Akşam karanlık çöktükten sonra sahile yakın yerlerde yüzmeye başlar. O yüzden gündüz saatlerinde iftara hazırlık yapıyoruz. İftardan sonrada semaverle közde pişirdiğimiz çayımızı yudumlarken sahura kadar balık avlamaya devam ediyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber