Sincan'da pide fırınlarına sıkı denetim

Sincan Belediyesi, Ramazan ayı nedeniyle pide fırınlarını sıkı denetime tabi tutuyor. Pide üretimi yapan fırınlara ani baskınlar yapan zabıta ekipleri, denetimlerde pidelerin gramajından fırının temizliğine kadar titiz bir inceleme yaptı. Fırınlarda önemli bir kural ihlaline rastlanmadı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Ağustos 2012 14:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sincan Belediyesi vatandaşların sağlıklı, hijyen ve gramaj kurallarına uygun pide tüketebilmesi için fırınları denetliyor. Düzenli periyotlarda yapılan denetimlerde pidelerin üretildiği ortamdan, gramajına, hijyen kurallarına uygun olup olmadığına kadar bir çok konu Sincan Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından titizlikle inceleniyor. Sincan Belediyesi Zabıta ekipleri yapılan denetimde Sincan'da bulunan 21 fırını tek tek incelendi. Personelin tırnaklarından iş gömleğine, pidenin gramajından teftiş karnelerine kadar her şeye bakıldı. Yapılan denetimlerde ise sonucunda ise bazı fırınlarda ufak tefek eksiliklere rastlanırken, fırınların büyük çoğunluğunun kurallara tam anlamıyla uyduğu gözlendi. Ufak tefek eksiliklerin giderilmesi için fırın sahipleri uyarılıp para cezası kesilirken temiz ve sağlıklı pide üreten fırın sahiplerine de teşekkür edildi. Zabıta ekipleri tüketicilere Sincan'daki fırınlardan iç rahatlığıyla pidelerini alabilecekleri mesajını verirken aynı zamanda denetimlerin devam edeceğini de söyledi.

Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, "Vatandaşlarımızın sağlıklı pide tüketebilmesi için yaptığımız fırın denetimlerini Ramazan ayı içerisinde daha da sıklaştırdık. Temiz ve hijyenik kurallara uygun ortamda üretilen pideleri tüketmek her vatandaşın hakkıdır. Belediye olarak bunu sağlamak için gereken önlemleri alıyoruz." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber