Canik Belediye Başkanı Genç: Selden DSİ ve Büyükşehir Belediyesi sorumlu

Samsun'un Canik Belediye Başkanı Osman Genç, kentte peşpeşe yaşanan sel felaketlerinden DSİ ile Büyükşehir Belediyesi'nin sorumlu olduğu söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Ağustos 2012 21:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlçe belediyelerinin dereleri ıslah etme gibi bir görevi bulunmadığının altını çizen Başkan Genç, "Böyle bir görevi kendine biçerse, yasa ve hukuk önünde sorumlu hale gelir." dedi.

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Toptepe Meşe Tesisleri'nde gazetecilere verdiği iftar yemeğinde yaşanan sel felaketlerine ilişkin değerlendirmede bulundu. Başkan Genç, temmuz ayında ilçesinde yaşanan afetin ardından yaraların sarıldığını kaydetti. Atakum ilçesinde yaşanan selde mağdur olan vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinde bulunan Başkan Genç, "Bugün meydana gelen afette de Ondokuzmayıs ilçesinde bir vatandaşımız kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Ona Cenabı Allah'tan rahmet diliyorum. Artık Samsun ve bütün illerimizin bu yağmurlara alışması gerekiyor. Bu yağmurların günlük yağabileceğini düşünmek lazım. Ona göre şehrimizin alt yapısını, dere ve nehirlerini ıslahını yapmak zorundayız." açıklamasında bulundu.

"Yapılması gereken tek şey, dereleri doğru ıslah edeceksiniz ve dereler denize bağlı olacak. Bağladıktan sonra bu sıkıntıları çekmezsiniz. Bunu yapmak zorundayız." diyen Canik Belediye Başkanı, "Bunu yapacak da iki kurum var. Bu kurumlarda kimlerin sorumlu olduğu 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Yasası'nda kime sorumluluk verildiği aşikardır. Anayasa'da da DSİ'nin yetkisi ortadadır. Suyla alakalı iki kurumun yetkili olduğunun bilinmesi gerekiyor. Üçüncü bir kurum yoktur. İlçe belediyelerinin dereleri ıslah etme gibi bir görevi bulunmuyor. Böyle bir görevi kendine biçerse, yasa ve hukuk önünde sorumlu hale gelir. Bunlara felaket de dememek lazım çünkü kendi eksikliklerimizden dolayı sıkıntı çekiyoruz." diye konuştu.

Canik ilçesi ile Atakum ilçesinde yağan yağmur arasında fark olmadığının altını çizen Başkan Genç, "Meteoroloji verilerine bakarsalar fark olmadığını görürler. 3 Temmuz'da Canik'e yağan yağmur can almadı, vatandaşlar etkilenmedi. 20 köyün birleştiği Yılanlıdere'deki sel bentlerinin yarılarak su gelmiş, Mezbane köprüsünde su yatağı değişerek Canik'de sel felaketi yaşanmıştır. Her şeyi birbirine karıştırır hale geldik. Bunlar bize ders oldu deyip de yatılmamalı, hızlı bir şekilde yapılması gerekenler yapılmalıdır. Sorumluların bu felaketleri bize yaşatmamaları, yarından tezi yok bu işe başlamaları gerekiyor." ifadelerini kullandı.

(CİHAN)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber