Hoca Ahmet Yesevi Caddesi ışıl ışıl

Bayburt Belediyesi tarafından Hoca Ahmet Yesevi Caddesi'nde yapılan yenileme çalışmaları tamamlandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Ağustos 2012 22:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yapılan çalışmalar sonucu caddenin görünümü tamamıyla değişti.

IŞIKLANDIRMALAR CADDEYE AYRI BİR ATMOSFER KATTI

Bayburt Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından tamamlanan kaldırım ve yol çalışmalarına ışıklandırma çalışmaları da eklendi. Belediye elektrik biriminde görevli personelin sahur vakitlerine kadar gerçekleştirdikleri çalışma sonucunda cadde üzerinde yapılan sağlı-sollu ışıklandırma ve caddeye paralel olarak yapılan askı ışıklandırma caddeye görsel açıdan ayrı bir güzellik kazandırdı.

CADDENİN TAMAMI ELDEN GEÇİRİLDİ

Bayburt Belediyesi ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonucu yeni bir görünüme kavuşan Hoca Ahmet Yesevi Caddesi'nin örnek bir cadde olduğunu ve aynı çalışmaların diğer caddelerde de uygulanacağını ifade eden Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi: "Cadde üzerinde ilk olarak yapılan sağlı-sollu kaldırım yenileme çalışmalarıyla yaya kullanım alanları genişletilerek halkımızın daha rahat yürüyebileceği kaldırımlar yapıldı. Zemin çalışmaları çerçevesinde, cadde üzerinde kullanım vasfını yitirmiş olan satıh kazınarak asfaltlama çalışması gerçekleştirildi. Çalışmalarla eş zamanlı olarak yürütülen alt yapı bakım-onarım çalışmaları da tamamlanarak her hangi bir olumsuz gelişmeye sebebiyet vermeyecek şekilde yeniden elden geçirildi. Polietilen su tahliye boruları döşenerek elden geçirilen alt yapı atık suların birikmesine ya da tahliye mazgallarının tıkanmasına sebebiyet vermeyecek şekilde yapıldı ve bu sayede caddenin alt yapı problemi de ortadan kaldırılmış oldu.

Zemin ve kaldırım çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte cadde üzerinde yapılan sağlı-sollu ışıklandırma ve caddeye paralel olarak yapılan askı ışıklandırma çalışmaları da tamamlanarak caddeye görsel açıdan ayrı bir güzellik kazandırmış oldu."

Cadde üzerinde yapılan çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte Örnek Cadde konumuna gelen Hoca Ahmet Yesevi Caddesi'nin son hali ise vatandaşların büyük beğenisini kazandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber