Elazığ'da tarımsal sulama ve ekipmanlarına hibe desteği

Elazığ'da Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında hibe desteği verilecek.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Ağustos 2012 23:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Bakanlığın 2012 yılı Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı çerçevesinde Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında,kırsal alanda belirlenen, tarımsal sulama ve ekipman alımlarına yönelik yapılacak harcamaların belirli oranlarda hibe olarak finansmanının sağlanacağı belirtildi.

Hibe desteğiyle, tarım sektörünün ihtiyaç duyduğu tarım sulama ve makine altyapısı yönünden güçlendirilmesi ve sosyal standartların geliştirilmesi, tarımsal faaliyetler için geliştirilen modern basınçlı bireysel sulama tesislerin üreticiler tarafından kullanımını yaygınlaştırarak daha kaliteli ve pazar isteklerine uygun üretim yapılmasının sağlanmasının amaçlandığı kaydedilen açıklamada, şunlara yer verildi:

"Bu kapsamda destekleme programına alınan 10 çeşit sulama ve ekipmanlarına hibe desteği verilecektir. Hibe desteğinden faydalanmak isteyen çiftçilerimizin başvurularını şahsen İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine yapmaları gerekmektedir. Başvurular 31 Ağustos 2012 tarihinde sona erecektir. İlgilenen çiftçilerimiz İl Müdürlüğümüz internet sitesinden veya il ilçe müdürlüklerimizden gerekli bilgileri alabileceklerdir."

Muhabir: Emrah Gökmen

Yayıncı: Cemal Coşkun

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber