Özel Eğitim Ve Rehabilitasyon Merkezleri'ne kameralı takip

Adana'da bazı özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerine yaz aylarında öğrenci gelmediği halde gelmiş gibi gösteren kurumların olduğu yönündeki ihbarlar üzerine soruşturma başlatıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Ağustos 2012 14:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, özellikle yaz aylarında öğrenci gelmediği halde gelmiş gibi gösteren kurumların olduğu yönündeki ihbarlar üzerine bir komisyon oluşturarak merkezlerde denetimlerde bulundu. Yapılan incelemelerde bazı eksikliklere rastlanması nedeniyle soruşturma başlatıldı.

Özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinin denetimi için giriş-çıkışlar, koridorlar, derslikler, kayıt kabul odaları ve öğretmenler odasına kamera yerleştirilmesi ile ilgili çalışma başlatıldığı öğrenildi.

Adana İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde öğrencilerin devam durumlarının takip edileceğini belirterek, bu konuda haksız kazanç elde eden kurumlara izin verilmeyeceğinin altını çizdi. Aynı durumun sürücü kurslarında da olduğunu ifade eden Selamet, bu konularla ilgili yakında bir toplantı düzenleyeceklerini vurguladı.

Selamet, özel eğitim alması gereken ancak okula gidemeyen özürlü çocukların kalmaması gerektiğini söyleyerek, ?Bunun için ne gerekiyorsa yapılacak. Sınıf öğretmenlerinden 500 kişi bu konuda kurs almış olacak, bu öğretmenlerimizden istekli olanları görevlendirerek bu sorunu da çözeceğiz? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber