Cami yapımı için arsasını bağışladı

Tekirdağ'ın Şarköy ilçesine bağlı Yeniköy'de yenisinin yapılması için yıkılan cami için 88 yaşındaki hayırsever Mustafa Altınay, arsasını bağışladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Ağustos 2012 09:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yıkılan Yeniköy camisinin, daha geniş bir alana yapılması için, köy merkezindeki arazisini köy tüzel bağışlayan Mustafa Altınay, 88 yıllık ömrüne birçok şey sığdırmış.

Yunanistan'ın Selanik şehrine bağlı Drama'dan 1924 yılında Mübadele ile ailesi, Keşan'ın Pırnar Köyüne iskan edilmiş. Bu köyde 1 hafta sonra dünyaya gelen Mustafa Altınay'ın ailesi buradan da Şarköy'ün, Yeniköy'üne gelmişler.

Askerliğini İmralı Adası'nda 1948 yılında yapan Altınay, burada 6 ay okuma yazma bilmeyen mahkumlara ders vermiş. Milli Mücadele'de gönüllü olarak yer almış, önemli halk kahramanlarından ?Kara Fatma? ile tanışmış, sohbet etmiş, bölükte asker arkadaşlarıyla birlikte topladıkları parayı yardım amaçlı kendisine vermişler.

Askerlik dönüşü; Yeniköy, Sofuköy, Çokal, Yüllüce, Yayaağaç, Uluman ev Gölcük köylerinde öğretmenlik yapmış. Evli ve 4 kız 1 erkek çocuğu bulunan Mustafa Altınay, ticarette bulunup bir köşeye çekildikten sonra, kendisini hayır işlerine vermiş.

Altınay ?Köy camimiz babalarımın mübadelede buraya göçmesiyle çamur sıvadan taşların dizilmesiyle yapılmış. Tehlike oluşturduğu tespit edilince yıkıldı. Ben de köy merkez çeşmesinin üzerinde bulunan bin 600 metrekare arazimi bağışlamak istedim. Cami buraya yapılırsa daha iyi olur, arazisi geniş olacağından ferah olur. Camimiz sadece köy içinden değil, köyün dışından geçen yoldan da görünür.? dedi.

Cami yapımı için bağışlanan arazinin tapusu köy tüzel kişiliğine devir teslimi 8 Ağustos 2012 tarihinde yapıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber