Foça'da askeri servisin güzergâhında art arda iki patlama

İzmir'in Foça ilçesindeki Amfibi Deniz Piyade Tugay Komutanlığı yolunda meydana gelen patlamalar netleşiyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Ağustos 2012 12:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eski Foça Değirmenlikli Caddesi'ndeki saldırı, üsse 1,5 km. mesafede, saat 08.00 sularında yaşandı.

Görevli askeri otobüsün geçişi sırasındaki patlamanın hemen ardından ikinci bir patlama daha oldu. Patlamanın etkisiyle bir askerin şehit olduğu, ilk belirlemelere göre dokuz askerin yaralandığı bildirildi. Askerlerin de havaya ateş açtığı bildirilirken yaralıların önce Foça Devlet Hastanesi, ardından da Ege Üniversitesi Hastanesi'ne helikopterlerle taşındığı öğrenildi.

İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç, patlamanın hemen ardından bölgeye hareket etti. Vali Kıraç'ın birazdan konu hakkında açıklama yapması bekleniyor.


Foça'daki saldırıda yaralanan 12 asker İzmir'deki hastanelere getirildi

İzmir'in Foça ilçesinde meydana gelen terör saldırısında yaralanan askerlerin kimlikleri belli olmaya başladı. İlk belirlemelere göre 12 yaralı asker, İzmir'deki Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Yeşilyurt Devlet hastanelerine helikopterlerle götürüldü.

Şehit askerin servis aracının şoförü Özkan Ateşli olduğu, Başçavuş İsmail B., uzman çavuşlar Gencer Çetin, Hasan Furkan Özmen, Şahin Uzun, Özay Demirer ve Ali Aslan'ın ise ağır yaralandığı bildirildi. Yaralı askerler, acil servislerde tedavi altına alındı.


İzmir Valisi Kıraç: Bir şehit ve 11 yaralımız var

İzmir'in Foça ilçesinde askeri aracın geçişi sırasında meydana gelen patlamaları değerlendiren Vali Cahit Kıraç, bir askerin şehit olduğunu ve 11 askerin yaralandığını bildirdi. Menemen Devlet ve Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi hastanelerindeki yaralıları ziyaret ederek bilgi alan Vali Kıraç, "Şu an itibariyle bir şehidimiz ve 11 yaralımız var. Hastanedeki yaralıları, komutanımızla birlikte ziyaret ediyoruz. Milletimizin başı sağolsun." dedi.

Bombalı terör saldırısında yaralanan askerlerin altısı EÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'ne, üçü Menemen Devlet Hastanesi'ne, ikisi İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.


Ege Üniversitesi: Beş askerin hayati tehlikesi yok

İzmir'in Foça ilçesinde askeri araca yapılan terör saldırısının ardından Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Servisi'nde tedavi altına alınan askerlerin sağlık durumlarıyla ilgili açıklama yapıldı.

EÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kamil Kumanlıoğlu ve Başhekim Prof. Dr. Mehmet Özkahya'nın yaptığı ortak basın açıklaması şöyle: "İzmir iline bağlı Foça ilçemizde askeri personelimize yapılan menfur saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Hastanemize intikal eden altı askerimizden biri olan Hasan Furkan Özmen, Beyin Cerrahisi Ana Bilim Dalı'nda bugün saat 10.40 itibariyle ameliyata alınmıştır. Diğer beş askerlerimiz Şahin Uzun, Özay Demirer, Gencer Çetin, Ali Aslan ve İsmail Durak'ın hayati tehlikesi görünmemekte olup hastanemizin Acil Tıp Ana Bilim Dalı'nda izlenmektedirler. Birlik ve düzenimizi bozmaya yönelik yapılan hain saldırıyı kınıyor, milletimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber