Müfettişe resmi 'alkol' uyarısı...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Ağustos 2005 14:12, Son Güncelleme : 24 Temmuz 2018 18:21
Müfettişe resmi 'alkol' uyarısı...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başeskioğlu, "Raporda Müfettiş .'ün alkol almayı sevdiği ve kendine göre bir yaşam tarzı olduğu yönünde duyumlar alınması nedeniyle tutum ve davranışların daha dikkatli ve tutarlı davranması için yazıyla ikaz edilmesi teklif edilmiştir. Teklif Bağ-Kur Genel Müdürlüğü'nce uygun görülerek, anılan müfettişe gerekli ikaz yapılmıştır. Müfettişin uyması gereken hususları açıklayan Teftiş Kurulu Yönetmeliği'nin 15. maddesinin ilgili müfettişe hatırlatılması amacıyla yapılan 'idari' bir işlemdir. Kurumda bugüne kadar özel yaşamında alkol aldığı gerekçesiyle hakkında disiplin işlemi uygulanmış müfettiş bulunmamaktadır" dedi.

Bakan Başeskioğlu, CHP Ankara Milletvekili Yakup Kepenek'in soru önergesine verdiği yazılı cevabında, adıyla gönderilen şikayet dilekçesinde, diğer bazı iddiaların yanı sıra Diyarbakır'da soruşturma için görevlendirilen Müfettiş 'ün alkol aldığı ve bu nedenle görevini yerine getiremediği iddia ve şikayetinin dile getirildiğini belirterek, "Konunun incelenmesi ve gerekirse soruşturulması için görevlendirilen Başmüfettiş tarafından düzenlenen 10.02.2004 tarih ve 01 sayılı raporda, iddiaların gerçekliğini ortaya koyacak net delillerin elde edilemediği belirtilerek, 'İddialarla ilgili olarak yapılacak herhangi bir işlemin olmadığı' sonucuna varılmıştır.

Aynı raporda Müfettiş 'ün alkol almayı sevdiği ve kendine göre bir yaşam tarzı olduğu yönünde duyumlar alınması nedeniyle tutum ve davranışlarında daha dikkatli ve tutarlı davranması için yazıyla ikaz edilmesi teklif edilmiştir. Teklif Bağ-Kur Genel Müdürlüğü'nce uygun görülerek anılan müfettişe gerekli ikaz yapılmıştır" ifadelerine yer verdi.

Bakan Başeskioğlu, yapılan işlemin devlet memurları kanununun ilgili maddesinde tanımlanan uyarma cezası şeklinde bir disiplin işlemi olmadığını ifade ederek, "Sadece yanlış anlamalar ve olumsuz izlenimlere neden olacak tutum ve davranışlardan kaçınması için, müfettişin uyması gereken hususları açıklayan Teftiş Kurulu Yönetmeliğinin 15. maddesinin ilgili müfettişe hatırlatılması amacıyla yapılan 'idari' bir işlemdir. Kurumda bugüne kadar özel yaşamında alkol aldığı gerekçesiyle hakkında disiplin işlemi uygulanmış müfettiş bulunmamaktadır" açıklamasında bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber