Niğde Üniversitesi Rektörü Ferhat Ecer, Başbakan Erdoğan'a mesaj gönderdi: "Biz bu edepsizliği sürdürmekte kararlıyız.."

Haber Giriş : 29 Eylül 2003 14:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Niğde Üniversitesi Rektörü Ferhat Ecer, Başbakan Erdoğan'a mesaj gönderdi: "Biz bu edepsizliği sürdürmekte kararlıyız.."

Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. H. Ferhat Ecer, üniversitelerin evrensel akademik değerlere kavuşturulmasını ve bilim yuvalarının belli bir zihniyetin ve siyasi otoritenin etkisi altına alınmasına mani olmak istediklerini belirterek, ''Bu çabalarımız 'edep dışına çıkmak' olarak nitelendiriliyorsa, 'edep dışına çıkmayı' her zaman yapacağız'' dedi.

Rektör Prof. Dr. H. Ferhat Ecer, yaptığı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın YÖK Yasa Tasarısı hakkında görüşlerini ifade eden üniversite rektörlerini edep dışına çıkmakla suçlayan sözlerinin, üniversiteler camiası açısından son derece üzücü, kendisi açısından da bir o kadar talihsiz ve üniversite camiasında hafızalardan yüzyıllarca silinmeyecek bir ifade olduğunu ifade etti. Daha önce sarf edilen ''kara cübbeliler'' deyiminin hala hafızalarda yerini koruduğunu hatırlatan Ecer, ''Rektörler olarak, Türkiye Cumhuriyeti üniversitelerini evrensel akademik değerlere kavuşturmak ve bilim yuvalarının belli bir zihniyetin ve siyasi otoritenin etkisi altına alınmasına mani olmak istiyoruz. Bu çabalarımız eğer 'edep dışına çıkmak' olarak nitelendiriliyorsa, biz Cumhuriyetin temel ilkelerine inanan, onu korumak ve kollamak uğruna üniversitelerde her türlü fedakarlıktan kaçınmayan rektörler olarak, bu 'edep dışına çıkmayı' her zaman yapacağımızdan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan emin olsun'' diye konuştu.

internethaber

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber