Öğretmenlerden tayine tabutlu protesto

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Ağustos 2005 15:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Balıkesir'in Havran İlçesi'nde bir müdür ve 3 öğretmenin tayin edilmesi, meslektaşları tarafından tabutlu eylemle protesto edildi.

Ermiş Soylu İlköğretim Okulu Müdürü Necdet Furtuna ile öğretmenler Nihal Furtuna, Bedri Şahin ve Celil Gülcü'nün sürgün niteliğindeki tayinine tepki gösteren meslektaşları, tabutlu sürgün adlı skeç oyunla hükümete tepki gösterdi. Eğitim Sen ve Türk Eğitim Sen'e üye oldukları gerekçesiyle atamalarının yapıldığını öne süren öğretmenler, vatandaşların gözü önünde yanlı atamaya tepkilerini dile getirdi. Havran Çay Bahçesi'nde gerçekleştirilen skeçte, atama şartlarına uymadığı halde terfisi yapılan bir öğretmen canlandırıldı. Ayrıca haksız olarak tayini çıkan öğretmende tabutla sürgüne gönderildi. Oyun sonunda seyircilerden bol alkış alan eğitimciler, meslektaşlarına yönelik yapılan haksız uygulamadan vazgeçilmesini istedi.

Türk Eğitim Sen Balıkesir 2 No'lu Şube Başkanı Mahmut Çabuk, yapılan uygulamanın yanlış olduğunu belirterek, yasal olmayan dayanaklarla 4 eğitimcinin atandığını ve bu kararın düzeltilmesi gerektiğini söyledi. Kamu Sen İl Başkanı Hüseyin Yurdakul ise, memurların yalnız olmadığını ifade etti.

Öğretmenlerin yanlışları olduğu takdirde cezalarını hukukun verebileceğini dile getiren Yurdakul, "Tayin edilen arkadaşlarımız yasal konumlarını kullanarak var olan bir sorunu dile getirmişler. İktidar yanlısı bir kişiyi şikayet ettikleri için sürgün ediliyorlar" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber