2-B, yeni iş sahası oluşturdu, danışmanlık ofisleri vatandaşın hizmetinde

Türkiye'de uzun yıllar kangren olan orman vasfını kaybetmiş arazilerin satışına başlanması yeni bir iş sahası ortaya çıkardı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Ağustos 2012 12:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vatandaşın 2-B ile ilgili sorunlarını çözmek için danışmanlık ofisleri açılmaya başladı. İnşaat Mühendisi Mehmet Şahin, Türkiye'nin en büyük 2-B alanına sahip olan Antalya'da danışmanlık ofisi açtı. Hak sahiplerinin 2-B konusunda kafasının karışık olduğunu belirten 2-B Tapu Ofisi Koordinatörü Şahin, "Bu alanda herhangi bir oluşum yok ve ciddi bir boşluk var. Potansiyeli de yüksek olan bir iş sahası. Ayrıca Antalya, Türkiye'de en fazla 2-B alanına sahip. Biz de bu fırsatı değerlendirmek istedik." dedi.

Yaklaşık 30 bin hektar alanı ve 86 bin kullanıcısıyla Türkiye'nin en fazla 2-B arazisine sahip olan Antalya, yeni iş sahalarına da kapı açıyor. Antalya'da hizmet vermeye başlayan 2-B Tapu Ofisi, yoğun ilgi görüyor. İki ay önce açılan ve 10 kişinin çalıştığı ofis, günlük 50'den fazla müracaat alıyor. Başvurular ağırlıklı 2-B sorunu yaşayan vatandaşlar ile yatırımcılardan oluşuyor.

Konuyla ilgili bilgi veren 2-B Tapu Ofisi Koordinatörü Mehmet Şahin, vatandaşın sorunlarına çözüm üretmeye çalıştıklarını söyledi. 2-B hak sahiplerinin tapuya çok önem verdiklerini vurgulayan Şahin, "Vatandaş bize geliyor, problemini anlatıyor. Biz de onların adına işlerini takip ediyoruz." dedi.

Açıldıktan bu yana beklenenin üzerinde bir ilgiyle karşılaştıklarını dile getiren Şahin, şimdiye kadar binden fazla kişiye hizmet verdiklerini kaydetti. Başvuruların daha çok sorunlu olan Aksu ve Kepez'de geldiğini aktaran Şahin, şöyle konuştu: "En çok karşılaştığımız sorunları, komşu parsellerin sınırlarının doğru belirlenmemesi ve bu yerlerin birbirine girmesi. Bir diğer sorun ise isim listelerindeki yanlışlıklar. Baba ismi veya soy isimde harf hatası çıkıyor. Bir de ölçümler doğru olmuyor." Kendilerine başvuran 2-B kullanıcıları en çok rayiç bedeli merak ettiği bilgisini de veren Şahin, sorunun tapu almakla bitmediğini, imar çalışması ve projelendirmenin de önemli bir süreç olduğuna dikkat çekti.

"SATICI ÇOK, ALICI AZ OLDUĞU İÇİN FİYATLARDA DÜŞÜŞ YAŞANABİLİR"

Vatandaşın sorunlarının yanı sıra yatırımcılarla hak sahiplerini de buluşturduklarını ifade eden Şahin, "Yatırımcılar Antalya'daki 2-B arazilerine ilgi gösteriyor. Yatırım için İstanbul, Ankara gibi büyük şehirlerden gelip burada arazi arayan var. Genelde arazinin bedelini ödeyemeyecek durumda olanlar hakkını devretmek istiyor. Bazıları da satıp başka yerden almak istiyor." diye konuştu.

Mehmet Şahin'e göre, satışlarda veya devirlerde fırsatçılık söz konusu değil. Çünkü her şey serbest piyasa şartları içinde gerçekleşiyor. Herhangi bir zorlama da yok. Hak sahiplerinin mağdur olmaması için fiyatların yükselmesi gerektiğini vurgulayan Şahin, "Vatandaş arazisini iyi bir fiyata versin istiyoruz. Ama şu anda fiyatlarda bir yükselme yok. Satıcı çok, alıcı az olduğu için fiyatlarda düşüş yaşanabilir." değerlendirmesinde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber