Kadırga Yaylası'nda üç bin kişi iftarda buluşacak

Trabzon'un Beşikdüzü İlçesi Beşikdüzü Oğuz Köyleri Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği tarafından Kadırga Yaylası'nda düzenlenen, 3 bin kişinin katılmasının beklendiği iftar programı için tüm hazırlıklar tamamlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Ağustos 2012 13:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ORGANİZASYON CUMARTESİ GÜNÜ

11 Ağustos Cumartesi günü ikindi namazından sonra Kadırga Yaylası'ndaki tarihi açık camide başlayacak programda, bölgenin tanınmış ve sevilen seslerinin katılacağı Kur'an-ı Kerim ve Mevlit-i Şerif ziyafeti de sunulacak. Ardından Beşikdüzü Müftülüğü Tasavvuf ve Cami Musikisi Korosu tarafından çeşitli makamlarda dini eserler seslendirilecek.

BU DAĞLARDA İSİMSİZ BİR ÇOK KAHRAMAN VAR

Kadırga Yaylası'nda büyük bir katılımla ilk kez böyle bir iftar yemeği vereceklerini belirten Oğuz Köyleri Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Kazım Zıp, ?Bu dağlarda birçok isimsiz kahramanlar var. İsimlerini bilmesek de var olduklarını biliyoruz. Onları dualarımızda unutmamamız gerekir. Bugün biz onları unutursak yarın da bizden sonrakiler ve bizim çocuklarımız da bizi unuturlar. O nedenle hem bizden sonrakilere örnek olması, hem de özellikle Kadırga Yaylası'nı bizlere emanet bırakan ecdadımızı, birlikte Kur'an ve dualarla analım istedik. Bu düşünce ile çalışmalarımızı başladık. Herkesi Kadırga'da iftara davet ediyoruz.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber