Büyükşehir'in kurslarında bin 159 kişi eğitim görüyor

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, bin 159 kişinin 5 ayrı dalda eğitim gördüğü kursların devam ettiğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Ağustos 2012 13:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aldırmaz, ?Gençler bizim için çok önemli. Yüzmenin yanı sıra, sanatsal kurslarla da çocuklarımızı ve gençlerimizi eğitmekten gurur duyuyoruz.? dedi.

Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı'nca düzenlenen Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği, Türk Halk Oyunları, tiyatro ve satranç kurslarının devam ettiğini söyledi.

2 Temmuz'da başlayan ve bin 159 kişinin eğitim gördüğü kurslarda, dallarında uzman hocaların görev aldığını vurgulayan Başkan Zihni Aldırmaz, 14 Eylül tarihinde tamamlanacak kurslarda başarılı olanlara sertifika verileceğini anlattı. Türk Sanat Müziğinde 205, Türk Halk Müziğinde 114, Türk Halk Oyunlarında 230, satrançta 270, tiyatroda ise 340 kişiye eğitim verdiklerini kaydeden Zihni Aldırmaz, geçtiğimiz yıl da bin 800 kişinin kursa geldiğini hatırlattı.

Zihni Aldırmaz, Türk Sanat Müziğinde ud,kanun,ney,klarnet ve keman, Türk Halk Müziğinde bağlama ve ney, Türk Halk Oyunları bölümünde Çukurova Bölgesi Halk Oyunları, tiyatro bölümünde oyunculuk,sahne bilgisi,diksiyon ve drama eğitimi verildiğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber