Akçay'da sokak hayvanlarını kısırlaştırma kampanyası düzenlendi

Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Akçay beldesinde, belediye tarafından sokak hayvanlarını aşılama ve kısırlaştırma kampanyası düzenlendi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Ağustos 2012 14:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konu hakkında açıklama yapan Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu, sokak hayvanlarının kısırlaştırılıp aşılanıp küpe takılarak tekrar doğal yaşama bırakıldığını söyledi.

Başıboş köpekler başta olmak üzere sokak hayvanlarının kısırlaştırılıp aşılanması için belediye ve Denge Veterinerlik işbirliğiyle düzenlenen ?Kısırlaştır, Aşılat, Yaşat? adlı kampanya kapsamında bir mobil hayvan hastanesi Akçay'a geldi. İlk olarak başıboş köpekler, özel araçlarla toplanarak uzman veteriner hekimler kontrolünde kısırlaştırılıp aşılandı. Başkan İnceoğlu, sokak hayvanları için daha önce de kısırlaştırma ve aşılama çalışmalarını yürütüldüğünü belirterek, ?Veterinerlik firmasıyla yaptığımız işbirliğiyle sokak hayvanları için kapsamlı bir çalışma başlattık. Bizim kadar onların da yaşama hakkı olduğu düşüncesinden hareketle sokak köpekleri, uzman veteriner hekimler tarafından ameliyatla kısırlaştırılarak gerekli aşıları ve tedavileri yapılıyor.? dedi.

Kampanya kapsamında 150 sokak hayvanı kısırlaştırılırken çalışmalara hayvan gönüllüleri de destek verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber