Memurlar 'denge tazminatı' isteyecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Ağustos 2005 20:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu birlikte basın toplantısı düzenlediler.

Akyıldız, 15 Ağustos'ta 11 hizmet kolunda yetkili sendikaların masaya oturacağını belirterek, bu işkollarının 7'sinde Kamu-Sen, 3'ün de KESK ve 1'inde de Memur-Sen'e bağlı sendikaların yetkili olduğunu anımsattı.

Üç konfederasyonun ortak taleplerin belirlenmesi için yaptığı çalışma sonucunda ortak bir mutabakat sağladıklarını kaydeden Akyıldız, grevli ve toplu sözleşmeli sendika hakkının öncelikli talepleri olduğunu ifade etti. Akyıldız, "Siyasi irade bu konunun olmazsa olmaz koşulumuz olduğunu gözardı etmemelidir" dedi.

Kamu çalışanlarının mali hakları konusunda ciddi sorunlarla karşı karşıya bulunduğuna dikkati çeken Akyıldız, kamuda ücretler arasında adaletsizlik bulunduğunu, "eşit işe eşit ücret" uygulaması gerektiğini belirtti.

Akyıldız, herhangi bir tazminat ya da ek ödemesi olmayan kurumlarda çalışanların ücretlerinin yükseltilmesi amacıyla, masada "Denge Tazminatı" ödenmesini istedi. Akyıldız, "Ücreti düşük olan memurlara 285 YTL'den başlamak üzere tazminat oranları yüzde 70'in altında kalanlara kademeli bir tazminat talep ettiklerini" açıkladı.

asgari geçim haddi olarak Temmuz ayı rakamlarına göre 880 YTL'nin dikkate alınması gerektiğini belirten Akyıldız diğer konfederasyonların ise yıl sonu itibariyle hesaplama yaptıkları için bu rakamı 950 YTL olarak açıkladıklarını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber